Dvakrat mesečno, ko je treba nabavit malce več stvari – hrane, se odpravim v “šoping center“. Danes je bila moja destinacija Tuš.
Med nakupovanjem ne gledam na cene in vedno pozabim vzeti s seboj “bonus & loyalty” kartice. In vedno ko pridem do blagajne, me vpraša blagajničarka, če imam kartico. Seveda jo imam, doma, v avtu, ali pač nekje drugje.
Ampak danes je bilo drugače. Ker sem s seboj vzel celotno denarnico in ne samo AmEx-a, s katerim čez mesec plačujem, je bila med vsemi ostalimi karticami tudi Tuš klub kartica. Z veseljem sem jo pomolil prodajalki in gledal številko, ki se je višala in končala pri 137,75€.
Spravil sem vse v vožiček, (jeap, še celo ni bil poln) in potem zložil vse v prtljažnik. V avtu sem si vzel čas in pogledal račun.

Khm, khm. S tem nakupom sem dobil 138 brezplačnih Tušmobil minut, 13 točk za hišo (???) in en popust za gorivo 5c!
Ne vem kaj so točke za hišo, ampak 138 minut pogovorov je vrednih skoraj 14€ (0,10€/min)! Kar pa niti ni tako malo. Poln rezervoar goriva 60l in prihranek 3,2€. Sliši se malo, vendar niti ni!
Sedaj počasi razumem, zakaj me na Petrolu vedno sprašujejo če imam Magno, da bi dobil njihove popuste. Seveda sem preveč len, da bi jo imel s seboj. In tako vsakič, ko kupim sendviče, pijačo, sladkarije, izgubim vsaj 5% popusta.

Očitno bom moral spremeniti navade, ki jih imam. S seboj nositi kartice in izkoristiti popuste, ki so na voljo!

tus-klub.JPG