had blog roni kordis had blog roni kordis

Digitron – oddaja ki je zamenjala Resnično resničnost? WTF!!

Včeraj sem gledal oddajo Digitron (na srečo samo par minut), ki je v istem terminu kot je bila ukinjena Resnična resničnost! Priznam, storil sem napako.
Najprej sem gledal Studio City, potem Knjiga mene briga in zatem je prišlo na vrsto to “skropucalo”, ki sem mu namenil par minut.
Voditelj, katerega imena si nisem niti zapomnil je razlagal o Facebooku in na koncu zaključil da si lahko preko Facebooka izmenjujete žgečkljive fotografije?!
Hmm. Mi kdo namigne, kako se to počne? Po mojih izkušnjah FB ne dovoljuje objave golih fotografij in jih cenzurira?! Se motim?

Sledilo je poročilo iz Facebook Partya v Samsari v Mariboru. “Poročevalec” iz terena je v kleni štajerščini povedal par stavkov, ki sem jih s težvo dešifriral. In potem je sledil “subliminalni oglasni blok” za Samsaro in bivšega Barovca Miša. Njegovo ponavljanje besedne zveze “bom reku”, približno 20-krat na minuto, je bilo za pozno uro preveč moteče in ko sem videl kako so kamermani vse skupaj kadrirali, sem se poslovil od oddaje.


Seveda obstaja možnost, da je v nadaljevanju bila oddaja povsem “gledljiva”, čeprav v to resno dvomim in da sem ustvarjalcem te oddaje naredil krivico.

Vendar obstaja še ena cvetka – – spletna stran oddaje Digitron. O tem, da manjkajo vsebine in o tem, da ni nikjer predstavljenih voditeljev oddaje, ne bom razglabljal. Ampak zanimiv je pogled na njihov cenik –

Oglasni blok ( objava v oddaji DIGITRON )………………………………….. 10 EUR/sekundo

Če jaz prav razumem, oni tržijo oglasne bloke za oddajo, ki je predvajana na nacionalni televiziji in za katero mi plačujemo prispevek? WTF?
Ali oni plačajo nacionalki za predvajanje oddaje? Ali pa celo nacionalka plačuje njim? Ker če je slednje, potem je treba nekoga obesiti za jajca! In do po hitrem postopku!

In še nekaj. Če je to skropucalo nadomestilo za Resnično resničnost, je lahko odgovorne na RTV Slo sram, da so naredili to potezo!

 1. Ce ne bosta Pahor in Å irca prav po hitrem postopku zmetala te krošnjarske zalege iz templja bots prav tako kriva kot oni…

 2. Had, pozabil si omeniti najhujše – Oddaja se vrti tudi na PIKI – 4krat na teden… WTF???
  In še en zelo dober prikaz, kam je šla nacionalka – iz vsebine oddaje – »DIGITRON VIP« predstavitev znanih oseb in njihovo rokovanje s tehnologijo,.. Enostavno samo z dvema besedama – Fuck Off!!!

 3. @rowan: strinjam se.. in tukaj je treba narediti cistko!

  @denis: tega pa nisem vedel :( ojej.. evo.. kaj pa ce zahtevamo, da ukinejo taksno oddajo? :)

 4. Had, na bannerju se vrti :) hehe, mi bi pa velik zahteval zadnje čase, kar je načeloma prav, samo združit se ne znamo ;)

 5. lool :) vidis, tudi tega nisem do konca pogledal, k me je “na wc” :)

  res je.. spremembe so vedno zazeljene in v slogi je moc.. :) in lahko se marsikaj spremeni, ce se le zeli :)

 6. OMFG Gledu ene 10 min zdle tist na pejÄ‘u…zna postat pravi emo hit…oni radi delajo stvari, ki mučijo telo…

 7. Kar hitro eno FB kontra grupo. Danes itak ni še nobene nove… Sem pa navdušen nad izvirnim retro imenom. Oddaji želim veliko oglaševalcev in pirhov, nam pa naj že vendar povišajo RTV prispevek, da se ne bomo počutili tako ceneno!

 8. O vsebini ne bom komentiral, ker sem zdajle samo na FFWD pregledal vse skupaj brez zvoka. Glede na tehnično izvedbo pa se mi postavlja vprašanje, ali so na nacionalki ukinili tehnično kontrolo. Oziroma ali so slučajno na to delavno mesto zaposlili slepega človeka. Ker tole je kvečjemu za na Youtube in kakšno low budget lokalno televizijo, ne pa za nacionalko, kjer so včasih (ko gledaš takšen zmazek, ugotoviš zakaj) znali težiti že za premalo nasičeno črno barvo.

 9. Oddaje sploh ne bom komentiral. Glade plačila pa naslednje: Namesto da televizijska hiša plača oddajo, raje odstopi reklamni blok, katerega sami ustvarjalci oddaje tržijo po svoje. Kako in koliko bodo iztržili pa je njihov problem. To pomeni da televizijo sama oddaja ne stane ničesar. Je pa žlostno, da moramo to gledat na nacionalki. Res podn od podna.

 10. Res grozno. Kot hude sanje, se nacionalna televizija spreminja v posrednika za merde posle (sorry).

 11. Kar se tiče golih fotografij na Facebooku nisem povsem prepričan … sam sem objavil nekaj golih fotk Nine Osenar in so še vedno gor … Je pa res, da je praktično nemogoče odkriti fotko, razen če jo kdo prijavi …

  Kar se pa tiče oddaje pa upam, da jo bojo čimprej dali na net, da lahko pogledam …

 12. Oddaje ne morem komentirati, ker je se nisem videl (kje se jo da videti?)

  Ce se dobro spomnim, pa so me mladenici iz te oddaje ustavili v Samsari, ravno ko sem prisel na FB party. Meni se zdi zanimiva stvar, da je oddaja kar na treh kanalih hkrati (pika, nacionalka in regionalni program nacionalne teve), se posebej ker je eden od teh zagotovo komercialni.

  Glede na kader, ki jo tvori bi rekel, da je pa ta tretma res nad vsemi pricakovanji.

 13. pa še to – FB. Vse fotke se da objaviti. Sem objavil tudi ze sporne fotografije, ki so nekateri zeleli, da bi se odstranile, ampak sem FB-ju predlozil mojo avtorstvo, tako so ostale tam kjer so.

 14. S temle bo jasneje – če še komu ni, naj pa še malo googla:

  domain: digitron.si
  registrar: Svarog
  registrar-url: http://www.svarog.si
  nameserver: ns1.tretjisvet.com
  nameserver: ns2.tretjisvet.com
  tech-c: O171550
  registrant: G72831
  status: ok
  created: 2007-05-10
  expire: 2009-05-22
  source: ARNES

  organization: E-8.ORG ROK SORSAK S.P.
  nic-hdl: G72831
  email: [email protected]
  phone: +386.40668121
  fax-no: +386.40668121
  address: Krekova ulica 15
  address: 2000 Maribor
  address: SI
  source: ARNES

 15. En del je na voljo na naslovu .
  Kao že četrta sezona. o.O
  Malo čudno, če so jo začeli predvajati pred dobrima dvema tednoma.

 16. Podn.
  Najprej v uho ureže konkretna štajerščina. Potem čudna kamera. Vmesne sekvence filmčkov iz iger so predolge, celo brez komentarja, event gor, event dol. WCG != koliko aspirinov da en geek “zjutrej u gobc” in podobno. Čigumiji so fail. Predpredpredlanska miss simpatičnosti v novičkah je prebavljiva, če se le ne bi preveč ponavljala. O guglovem natečaju, recimo, sploh nisem vedel. Kaj za vraga tiste mešalke delajo notr? Če bi imeli samo video (nekoga drugega), pa avdio čez, bi izpadlo vsaj ne za en drek. Jebiga, niso vsi za pred kamero. Sponzorjev tekst je ekstra zatežen. Pa spet nek naključen polpismen folk z WCGja. Neresna vprašanja, naj sprašuje o WCGju, ne pa “Kdo si?” “Kako si?” “Zakva si tle?”, Mr. Fuckin’ Obvious. Najbolj abotno se mi je pa zdelo, ko je postavil pitalico “A boš koga pozdravu?”. Svašta.

  Skratka, podn.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja