Avtocesta Trojane – Ljubljana. Odsek med Lukovico in Krtino, kjer je povsem normalna stvar da se vozi samo po prehitevalnem pasu.
Ura je natanko 8:42, pomemben podatek, ker imajo tovornjaki prepoved prehitevanja na avtocesti do 9:00 – kar se tudi vidi iz posnetka. Vendar tovornjakarjev to ne moti niti najmanj. Malce naprej od Lukovice, se voznik tovornjaka odloči da bo prehitel dva, pred seboj vozeča, tovornjaka in to stori.
Ker se pred odcepom za Krtino avtocesta malce dvigne, mu to povzroča problem. Hitrost iz 100km/h pade na 96km/h in to se pozna pri razdalji prehitevanja. Vendar njega to ne moti. Moti pa voznike za njim.
Suvereno, ker ima največjega, se ne odstrani iz prehitevalnega pasu, oz. se odstrani par kilometrov kasneje, ko mu končno uspe prehiteti oba tovornjaka. Kolona ki je nastala za njim pa je seveda zanj nepomembna!

In kje so policisti? V tem letu jih še nisem srečal na cesti, kljub temu da sem izredno veliko v avtu in da sem naredil že skoraj 4000km v tem času. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se vsako jutro peljali en krog po avtocesti od Maribora do Ljubljane in odstranili ljudi s prehitevalnega pasu ki vozijo 100km/h in prehitevajo sami sebe!


Tovornjak tovornjaka from had on Vimeo.

17 Responses to Tovornjak tovornjaka prehiteva, ko ne sme

 1. Black_ICE pravi:

  Mah tuki jih je vsaj v pol minute prehitel, ponavadi to traja parkrat dlje.

 2. had pravi:

  to je samo delcek posnetka :) k ce bi dal celega, bi bilo vec kot dve minuti :)

 3. prgrmr pravi:

  Ne bi bilo slabo, če bi jih lahko kaznovali na podlagi takšnih posnetkov, kot si ga naredil ti. In seveda tudi vse druge kršitelje, ki jih je kdo posnel. Mogoče bi se potem ljudje tudi malo bolj zamislili, kakšne prekrške delajo, ker bi bilo hitro nevarno, da jih ujamejo, tudi če takrat ni v bližini policije.

  Samo najprej bi morali kaznovati tebe, ker si snemal med vožnjo. ;)

 4. Jest pravi:

  Sem ravno pred nekaj dnevi na neki nemski TV gledal prispevek, v katerem je bilo omenjeno, da v Nemciji po novem manever pritevanja za kamiondzije ne sme trajati dlje kot 45 sekund… drugace placajo kazen… ce jih dobijo seveda :) …

  Problem je bolj ta, ker takrat, ko bi pricakoval, ni modrih angelov od nikoder :( …

 5. Ramiz pravi:

  Stari za popizdit, kak kriminal :D NOT umer se mal, pa pejd na eno substanco, ce ne gre drgac :D pa na Jamajko na dopust

 6. had pravi:

  @ramiz: ni slaba ideja sploh :) samo se sponzorja najdem :)

  @jest: jeap.. policajev ni nikjer.. :(

 7. persen pravi:

  dragi had – persen pomirja :)

 8. poker pro pravi:

  ja, nč drugič kar po odstavnem pasu vse prehitet pa bo :)))
  se pa taki zastoji skoz dogajao, nevem kako se vozniki osebnih avtov ne morjo navadt mal stopt po gasu ko so na prehitevalnem pasu . Sploh a ni vsen za 5km/h da se peleš lepo v koloni na desnem pasu in pustiš že tko preživčn folk k v službe zamuja, da normalno prehiti???

 9. Darja pravi:

  Če bi vsaj kulturno prehitevali. Ponavadi je tako, da ker brez opozorila, ne da bi pogledali, zapeljajo na prehitevalni pas… Ne bi naštevala, kolikokrat sem skoraj končala pod tovornjakom zaradi takih brezbižnežev, ki vozijo po sistemu močnejšega…

 10. Vasija pravi:

  če mi gre kaj na ku*** je to ko kamion ki vozi 75Km/h prehiteva tovornjak, ki vozi 70kM/h… prehiteva ga ene 3 minute…
  najbolj bed pa je ko začne prehitevat ko si še ti na prehitevalnem pasu in te dobesedno izrine iz ceste…

  jaz bi zakonsko omejil, da vsi pof*** kamioni ne smejo vozit po prehitevalnem pasu!

 11. Grega pravi:

  Vsaka čast tistemu, ki ne naredi nobenega prometnega prekrška.
  Sem mislil, da takih ni… pa se zgleda motim…

 12. Peter pravi:

  ja no sam 1 stvar
  kaj pa ce bi avtomobiliste kaznovali za skoraj celo mesecno placo tako kod nas?
  pa ce bi kaj bolj nadzirali šromet je tudi avtomobilistu povno ki drvijo 160km/h po avtocesti
  pa se to jaz drzim z kamjonisti.

 13. Peter pravi:

  vasja pazi na besede drugac se rje bori da bi naredili 3 pase pa bi bilo mnogo bolse za vse

 14. had pravi:

  @peter: trije pasovi so utopija.. situacija, ki jo imamo pa realnost.. ce bi tovornjakarji vozili “normalno” in se ne bi limali drug drugemu za rit – zaradi prihranka goriva, bi tudi promet potekal precej drugace.. da o prehitevanje niti ne govorim..

 15. El comandante pravi:

  Večina komentarjev je prav zanimivih. Eni se spoznate na nemško zakonodajo, drugi na varčno vožnjo,… Največji pametnjakovič pa si ti Vasja. Po tvojem primeru prehiti tovornjak tovornjak po približno pol minute in ne po treh kot si napiso!! Ker sem sam voznik tovornjaka, se nikakor ne strinjam z vami. Škoda, da se ne preizkusite v tem delu, pa bi hitro ugotovili da je vsaka minuta vnaprej premišljena in za nas zelo pomembna.

 16. svenda pravi:

  bravo EL comandate
  končno se je najšo en ki razume kak je to
  vsi ste neki pametnjakoviči, ite pa se usedite v šleper pa furajte 9 ur pa boste vidli kako je:S
  Ti VASIJA ti si pa totalni idiot
  premisli kdo dela gužvo na avtocesti? v nedeljo se usedi v avto pa se odpelji na avtocesto pa boš vido da ni nikakršne gužve, vedno jo pa delate vi vozniki avtomobilov ki se peljete po avtocesti 90 km/h…
  Tovornjaki ne delajo gužve in ne rabijo zapore!!!!

 17. had pravi:

  @svenda: ali ste tovornjakarji kasta, ki ima vecje pravice, kot ostali vozniki na cestah? obnasas se ravno tako?!

  tovornjaki delajo guzvo, ker vozijo par metrov drug za drugim, da varcujejo pri gorivu.. in to pomeni, da ne more osebni avto iz prehitevalnega iti nazaj na vozni pas, ker je nemogoce..

  kdo torej dela guzvo??

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.