Avtocesta Trojane – Ljubljana. Odsek med Lukovico in Krtino, kjer je povsem normalna stvar da se vozi samo po prehitevalnem pasu.
Ura je natanko 8:42, pomemben podatek, ker imajo tovornjaki prepoved prehitevanja na avtocesti do 9:00 – kar se tudi vidi iz posnetka. Vendar tovornjakarjev to ne moti niti najmanj. Malce naprej od Lukovice, se voznik tovornjaka odloči da bo prehitel dva, pred seboj vozeča, tovornjaka in to stori.
Ker se pred odcepom za Krtino avtocesta malce dvigne, mu to povzroča problem. Hitrost iz 100km/h pade na 96km/h in to se pozna pri razdalji prehitevanja. Vendar njega to ne moti. Moti pa voznike za njim.
Suvereno, ker ima največjega, se ne odstrani iz prehitevalnega pasu, oz. se odstrani par kilometrov kasneje, ko mu končno uspe prehiteti oba tovornjaka. Kolona ki je nastala za njim pa je seveda zanj nepomembna!

In kje so policisti? V tem letu jih še nisem srečal na cesti, kljub temu da sem izredno veliko v avtu in da sem naredil že skoraj 4000km v tem času. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi se vsako jutro peljali en krog po avtocesti od Maribora do Ljubljane in odstranili ljudi s prehitevalnega pasu ki vozijo 100km/h in prehitevajo sami sebe!


Tovornjak tovornjaka from had on Vimeo.