Da ne bo pomote, niti najmanj se mi ne smilijo zaporniki, o katerih se zadnje dni veliko “govori” po medijih in ki pišejo pisma o neznosnih razmerah v zaporih in jih podpisujejo s svojo krvjo! In njihove mame, ki pred zapori jokajo in kričijo o krivici, ki se dogaja njihovim otrokom, ki so “nič krivi” v zaporu so patetične!

Če pogledam bolj “plastično”. Si narkoman, zaradi droge ubiješ človeka, dobiš kazen 10 let zapora in na (moj in tvoj) davkoplačevalski denar živiš v zaporu. kakšne so razmere v njih na tem mestu ne bom sodil, ker jih še nisem videl, niti se mi sanja ne! V zaporih je droge bilo vedno dovolj (vsaj tako so pripovedovali ljudje, ki so preživljali “počitnice” v njih) in tako so narkomani, namesto da bi se očistili, še naprej šli po svoji poti in se drogirali v miru!

Ampak potem odkrijejo mediji zgodbo o zaporniku, ki je zaradi razmer storil samomor, njegovo mamo, ki bi lahko pravilno vzgojila sina in se on ne bi znašel za zapahi in iz tega naredijo “zgodbo”, ki se “prodaja”. Zaporniki izkoristijo priložnost in začnejo medijem (Kanal A) pošiljati pisma, kjer opisujejo svoje stanje in svoje grožnje, da bodo storili samomor. Seveda za teatraličnost poskrbijo s krvavim podpisom. In v končni fazi kroži informacija, da je ta fant, ki je poslal to pismo obsojen za umor!

Ne.me.je.ba.t! Kljub temu da živimo v pravni državi in da imajo tudi ti ljudje svoje pravice in človeško dostojanstvo, je vse skupaj tole ena huda farsa! Če so v zaporu, naj v njem delajo – naj si prislužijo za hrano in spanje – tako kot moramo ljudje, ki smo na prostosti. In naj plačujejo davke državi, kot jih mi ostali. In če se pritožujejo imajo za to organe, ki so temu namenjeni, ne pa plasiranje “neumnosti” v medije, ki itak poberejo vsako kost, ki jo kdorkoli odvrže.

Mogoče kdo ve, ali zaporniki dobivajo socialno podporo za čas ko so v zaporu?