Včeraj me Samo prosi, če mu lahko posredujem svoj naslov. Danes zjutraj me kontaktira prijazna Mateja iz Red Bulla in me prosi za mojo telefonsko številko. Čez par minut me pokliče prijazna deklica in me vpraša, “kje se lahko dobiva” – no, ni bilo čisto tako, ampak sem le moški, ki mora malce vode zliti na svoj mlin!

In pred parimi minutami me pokliče ponovno, ker je “tukaj”. Dve prijetni deklici v Red Bull avtu mi podata škatlo! Hmm. Je to bomba? Antraks? In že ju več ni bilo!

Ko pridem v pisarno, fotkam “unboxing” in sem presenečen. Dve “piksni” in še ena škatla. V njej pa čitalec kartic in pa 4G SanDisk kartica. Ko vtaknem kartico v čitalec, se začne rolati predstavitveni film Red Bull Illume. In kaj je Red Bull Illume Image Quest 2010?

Fotografski natečaj, oz. vabilo športnim fotografom, da prijavijo največ 5 fotografij na strani http://redbullillume.com/ in se potegujejo za prvo nagrado: fotoaparat Leica S2 in opremo v vrednosti 30.000€! Prijave so možne od 1.10.2009 do 31.1.2010.


In zakaj zna Red Bull presenetiti? Ker je takšen način “samopromocije” več kot odličen. In je pravi način. Brez pogojevanja, brez pravil in brez določanja zahtev. Za razliko od tistih, ki bi radi najprej nekaj od človeka, šele potem pa bi nekaj dali – mogoče!

In seveda sem bil presenečen nad tem dejanjem in je definitivno to vredno zapisa in opozorila na to, kako naj se tretirajo ljudje – pa ne samo blogerji, ampak tudi vsi ostali! In bolj kot samo darilo, me je presenetil njihov odnos!

Rispekt Red Bull za to potezo! In hvala!