2. Red Bull Flugtag bo potekal to soboto, 16.6. od 16. ure naprej, na Špici v Ljubljani. Na žalost sem prvega zamudil, tega pa se bom, ne glede na vreme, udeležil! Žal mi je, da nisem našel še štiri “kerlce” in bi lahko sestavili ekipo in preizkusili, kako daleč lahko poletimo iz šest metrov visoke rampe.

In kaj je Red Bull Flugtag – http://www.redbullflugtag.si

Red Bull Flugtag izziva skupine običajnih ljudi, da izdelajo doma narejene leteče naprave na človeški pogon in z njimi vzletijo s 6 metrov visoke ploščadi, upajoč, da bo vzlet uspel! Flugtag morda v nemškem jeziku res pomeni “leteči dan”, vendar vse naprave na koncu pristanejo v vodi. Ocenjuje se tako dolžina leta, kakor tudi kreativnost in nastop skupine.

Glede na to, da se verjetno sedaj sprašuješ, kako bo onesnažena Ljubljanica in kje bodo pristala vsa “leteča sredstva”, je odgovor zelo preprost – v vodi bodo reševalci, ki bodo poskrbeli, da bodo leteče naprave prišle tudi iz vode in bodo ustrezno deponirane na smetišče! No, tudi za letalce bodo poskrbeli, če se bi jim slučajno med vratolomnim poletom karkoli primerilo.

Tudi pogled na nagradni sklad 2. Red Bull Flugtaga je impresiven:

1. mesto: licenca za zasebnega pilota zmagovalcu/zmagovalnemu pilotu oziroma obisk Hangarja 7 in polet z zgodovinskim bombnikom Mitchel B25 za celotno ekipo
2. mesto: Skok s padalom za celotno ekipo
3. mesto: Tandemsko jadralno padalstvo za celotno ekipo
4. – 10. mesto: vsaka ekipa prejme toliko pločevink Red Bull-a, kolikor decimetrov je preletela
Najdaljši let: polet z najboljšim slovenskim akrobatskim pilotom Petrom Podlunškom
Najbolj kreativen nastop: panoramski polet z balonom

In sedaj še tisti drugi del iz naslova – Red Bull se zna it! Ja, tale dogodek je samo eden izmed mnogih, ki jih Red Bull organizira brezplačno in ki privabijo velike množice gledalcev. Končno brand, ki razume, kako se tem stvarem streže. Ljudje bi vseeno, tudi če ne bi Red Bull organiziral vseh teh dogodkov, kupovali njihovo pijačo, vendar oni razmišljajo drugače. In ta način razmišljanja mi je zelo všeč!

Samo par primerov dogodkov, ki jih je organiziral Red Bull in kjer sem bil tudi jaz prisoten:

Takšen paket sem prejel po pošti od Red Bulla, da sem si sam lahko sestavil svoj leteči predmet! Všečna ideja in odlična izvedba!

Fotografije ostalih Red Bull dogodkov
Red Bull Upstream Wakeboarding 2009 – Tacen – fotografije

Red Bull Soapbox

Red Bull Manny Mania – Urban Roof Ljubljana – fotografije