Pesem skupine The Clash – Should I Stay Or Should I Go, je kot nalašč za današnji dan in jo posvečam Katarini Kresal. Pred letom dni je imela malce drugačen “kontekst”.

Mi pa pri vsem tem dogajanju včeraj fascinira dejstvo, na katerega bomo morali počakati do ponedeljka. Namreč kdo bo popustil? Borut Pahor, ki vedno popusti, ali LDS, ki se je tokrat spravil v precej “za.je.ban” položaj.
Njihov položaj bi lahko primerjal s položajem Primoža Kozmusa, ko se je po zlati medalji zavzel za rente športnikov in na koncu ostal sam in zaključil svojo kariero.

Namreč nekdo se bo moral tokrat posloviti, oz. stvari spremeniti. Naša država namreč postaja igrišče za otroke (politike), kjer ima vsak svojo igračko (ministrstvo/afero). In ko se nekomu le ta vzame, ali zagrozi, da se mu bo vzela, jok in stok, izsiljevanje in skakanje okrog in grožnje. Na žalost ne more nihče od politikov ugajati vsem, ampak bo vsak moral nekaj spremeniti, oz. narediti, da se bodo stvari spremenile.

Bi lahko začeli končno živeti v normalni državi? V državi, kjer bi volivci imeli zaupanja vredne politike in bi jim zaupali, da odločajo o naši prihodnosti! Utopija? Verjetno res! Ampak vseeno za vse vas – Should I Stay Or Should I Go