Današnja novica, da Mobitel spreminja svoje pakete, je na Twitterju povzročila plaz negodovanja in neodobravanja (#mobitel)

Mobitel spreminja imena svojih paketov in tako ukinjajo imena Povezani 11, 22, 33, 44, 77 in jih preimenujejo v Mini Povezani, Osnovni Povezani, Opti Povezani, Super Povezani, Mega Povezani. S tem se povzroči popolna zmeda in spet ni nič več nič jasno kaj naj bi kateri paket pomenil. Dosedanje poimenovanje je bilo precej bolj preprosto in veliko bolj jasno.

Mobitel pa prav tako spreminja “konfiguracije” paketov, ki so jih uporabniki izbrali ravno zato, ker so služili svojemu namenu.
Cene paketov so se spremenile za 2€, pri paketih Mini Povezani, Osnovni Povezani, Opti Povezani in za 1€ pri paketu Super Povezani.
Najbolj pa so spremenili količino prenosov podatkov, ki so bile do sedaj:

 • Povezani 33 – 1 GB – od sedaj pa bo v paketu Opti Povezani – 100 MB
 • Povezani 44 – 1 GB – od sedaj pa bo v paketu Super Povezani – 100 MB
 • Lool. Saj se hecajo, mar ne! Namreč večina uporabnikov teh dveh paketov je vzela to konfiguracijo ravno zaradi prenosa podatkov. Ker 1 GB zadosti “normalnim” uporabnikom, ki čedalje več uporabljajo socialna omrežja in so aktivni na Twitterju, Facebooku, 4Sq…

  mobitel salabajzerji


  Poleg tega, bodo z mesecem avgustom neporabljeno količino storitev v paketih Mini, Osnovni, Opti, Super in Mega Povezani ter paketu Povezani 55 prenehali prenašati v naslednji mesec!

  In če se dotaknem še paketa Itak Džabest, na katerega so “nahukali” veliko mladine in je bil eden izmed boljših paketov.

  Tudi ta je doživel svojo spremembo. Podražili so ga za 4€, iz 15€ na 19€ in mu zamenjali 1 GB prenosa za 100 MB!

  E, moj Mobitel. Tako se ne dela s svojimi strankami. In če je sedajle Simobil pripravljen na tole, lahko pobere precej velik delež jeznih in razočaranih uporabnikov, ki se ne bodo strinjali s pogoji in bodo enostavno odstopili od naročniške pogodbe, kot ima Mobitel zapisano:

  Naročniki paketov, katerih pogoji in ceniki se s 1. 8. 2010 spremenijo, ki s spremembami ne soglašajo, lahko do vključno 31. 7. 2010 odstopijo od naročniške pogodbe, in sicer s pisno izjavo, ki jo pošljejo na naslov MOBITEL d.d., Vilharjeva 23, 1537 Ljubljana ali oddajo v Mobitelovih centrih.