Bliža se jesen, vsaj tako kaže pogled skozi okno, in s tem tudi opravila v vrtu. Obrezovanje grmičkov, zadnje odstranjevanje plevela, predvsem pa čiščenje odcvetelih in uvenelih rož. Seveda je za to delo pomembno tudi orodje. Sam prisegam na vrtno orodje Gardena, ki sicer ne sodi med najdražje, vendar je kvalitetno in vzdržljivo (vsaj za rože in grmičevje, ki ga imava midva okoli hiše na Prhovcu).

Vendar me včasih zanese, ko vidim kakšno posebej znižano zadevo in se mi zdi nakup vreden že zaradi same cene. Tako je bilo tudi v primeru zadnjega nakupa vrtnih škarij (pred štirinajstimi dnevi), ko sem poleg enih od Gardene za 17€, kupil še ene “noname” za 4€ (ker so bile poceni in da ne uničim “taboljših”).

Nismo tako bogati, da bi kupovali poceni – odličen pregovor, ki velja tudi v tem mojem primeru in se ga sicer poskusim držati. Danes sem imel priliko prvič uporabiti “poceni” vrtne škarje in rezultat je viden na sliki spodaj. To se je zgodilo pri rezanju debla vrtnice! Se zgodi tudi najboljšim. Dobra šola, ki me je stala 4€.

Na srečo so bile doma še Gardena škarje, ki so odlično zdržale do konca. Sem se pa spomnil, da morajo nekje v garaži obstajati 30 in več let stare vrtne škarje, ki so bile iz železa in pri katerih je bil problem samo v tem, da se je zgubil “fedr”. Očitno so zadeve izpred 30 in več let veliko bolj kvalitetne kot novodobne, ki so narejene s pomočjo hude tehnike!