Simona Dimic je bila zadnje dni oblegana z vseh možnih strani in z vsemi možnimi topovi. No, ni se mi zasmilila, da ne bo pomote. Danes je v ganljivem pismu predsedniku vlade Borutu Pahorju zapisala svoje razloge za odstop. Pismo je tako ganljivo, da bi ga lahko prebrali vsak dan na televiziji namesto mehiških/španskih nadaljevank.

Samo nekaj delov (spodaj je celotno pismo), ki so mi segli v srce in zaradi katerih ne bom mogel spati (ne, ne bodo to mokre sanje!):

 • dovoli, da Ti po tej poti izrečem zahvalo za Tvoje nesebično in iskreno zaupanje in se Ti zahvalim za vse, kar si zame in za mojo družino storil v življenju
 • je stvar za mojo družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele
 • opravičujem se Ti, da Ti odtegujem pomoč prav zdaj, ko jo najbolj potrebuješ

 • Odstopa zaradi pritiskov, ki so se zadnje dni pojavili v javnosti zaradi njene obnove hiše v Murglah in pritiskov, ki jih ne more vež zdržati. Glede na to, da ima že nekaj kilometrine v politiki, bi lahko pričakovala kaj takšnega, predvsem pa imela tako trdo kožo, da če bi bila resnično nedolžna, ne bi odstopila – kajti sedaj je javnost dobila občutek, da mora biti nekaj na teh zgodbah in da nekaj od vsega vseeno drži. In če bi bilo vse tako čisto in pošteno, bi lahko preprosto dala papirje na mizo in rešila probleme.

  No, odločila se je za drugačno taktiko in bo tako naredila precej manj škode Borutu Pahorju, kot bi jo če bi še naprej vztrala na mestu vodje njegovega kabineta. Bo pa vsa stvar še precej zanimiva, ko bo nov “šef” protikorupcijske komisije, Goran Klemenčič, podal svoje ugotovitve o vseh teh zadevah, ki so se pojavile v javnosti.

  Včasih so rekli – kdo visoko leta, nizko pade. In Simona Vidic ima s svojo plačo 2.200€ mesečni obrok 1.320€. Glede na to, da se je sedaj poslovila od “kure, ki nosi zlata jajca”, bo verjetno tudi ta kredit pri NLB dobil zanimive razsežnosti. Ah, ja. Slovenija gre naprej in jutri bo nova afera in vsi se bomo spet ukvarjali z njo.

  Odstopna izjava Simone Dimic (vir)

  Spoštovani gospod predsednik,

  Sporočam Ti, da sem se z današnjim dnem odločila odstopiti s položaja vodje Tvojega kabineta. Tega nisem storila zato, ker bi se čutila krivo za obsodbe, ki sem jih deležna s strani javnosti, temveč zato, ker mi neskončen obseg potrebe po njihovem zanikanju ali pojasnjevanju ne omogoča več tako intenzivnega in osredotočenega dela, kot ga potrebujem, v času, ko vodiš toliko sprememb na toliko področjih.

  Dovoli, da Ti po tej poti izrečem zahvalo za Tvoje nesebično in iskreno zaupanje in se Ti zahvalim za vse kar si zame in za mojo družino storil v življenju. Poleg tega Ti moram povedati, da kljub želji, da bi pojasnila javnosti vse kar jo je zanimalo, je stvar za mojo družino in starše dobila razsežnosti, ki so jih osebno zelo prizadele. Tega nisem sposobna in ne morem prenesti. Jih preveč spoštujem. Opravičujem se Ti, da Ti odtegujem pomoč prav zdaj, ko jo najbolj potrebuješ. Toda tega pritiska, ne jaz ne ljudje, ki jih imam rada ne morejo več zdržati. Problem je, da ne gre več za to kaj je res in kaj ne. Zato je zdaj prav, da se poslovim. Vem, da si mi rekel naj se borim za svoj prav, če nisem storila nič narobe. Nisem, toda ne morem več.

  Z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo doTebe, spoštovani gospod predsednik, odstopam s položaja vodje Tvojega kabineta.

  Mag. Simona Dimic