Očitno se nekaj resnega spreminja v mojem življenju. Poleg tega, da težko lovim samega sebe, da mi je povsem vseeno za lastni rojstni dan, je tale prehod v novo leto 2011 minil tudi brez enega samega poslanega SMS sporočila in poslane novoletne čestitke!

Zakaj? Ker ljudem, ki so mi pri srcu bom osebno voščil te zadeve, prav tako pa ne “privoščim” mobilnim operaterjem zaslužkov, ki jih imajo z SMS-i, ki jih vsako leto pošljejo njihovi uporabniki – če bi se mobilni operaterji odločili da podarijo polovico čistega dobička od teh novoletnih SMS-ov v dobrodelne namene, potem bi mogoče drugače razmišljal o tej stvari. Do takrat pa ostajam na svojem in trmasto zavračam SMS-e.


V bistvu ko berem nekatere “statistike” poslanih in prejetih SMS (številke so impresivne – poslanih 500, prejetih 450, itd..), ki jih uporabniki objavljajo na Facebooku, se sprašujem zakaj le ti ne pošljejo rajši par SMS-ov, kjer gre denar v dobrodelne namene? A ne bi bilo tako bolj fer, predvsem pa bi imeli tudi tisti, ki tega ne morejo početi, niti ne dobijo SMS-ov, kaj od tega!?!

Sicer pa, a ni ta prehod iz starega leta v novo leto samo en dan v letu, ki se ne razlikuje od drugih? In mu definitivno posvečamo veliko preveč pozornosti? Mogoče jaz napačno razmišljam, vendar zakaj ne bi bil vsak dan lep in zakaj ne bi vsak dan “praznovali”, če ne drugega, že to, da smo živi in da živimo.

Očitno poskušam zavreči vse “vrednote”, ki so mi bile vcepljene, oz. kateri imajo svoja izhodišča zakoreninjena nekje v preteklosti. Ali je to ok ali ni, pa ne bom presojal sam in zdajle, ampak bom pustil času čas in videl, kako mi bo vse skupaj uspevalo. Verjetno pa ni nič slabega če za seboj puščaš “balast” in greš na novo pot brez odvečne teže in predvsem veliko bolj osvobojen spon, ki nam jih daje družba. Se motim?

p.s.: petardam bom namenil nov zapis, kajti tale je izpadel malce drugače, kot je bilo sprva načrtovano

5 Responses to Novo leto brez SMS-ov in novoletnih čestitk, da o petardah niti ne izgubljam besed

 1. Se strinjam z napisanim. Ne razumem, zakaj tak cirkus.. tudi sam vedno manj praznujem ta dan. Mogoče je to bolj za mlajše, ne vem. Kakorkoli, želim ti uspešno leto 2011 :)

 2. Sonček pravi:

  Je bilo letos bistveno manj sporočil, čestitk … mogoče je kriv FB, da se to najhitreje opravi pa še “s teganjem” pošlješ čestitke večjem številu ljudi hkrati. Sicer mi paket pri Simobilu zagotavlja brezplačne smse, ki jih itak plačam preko naročnine, tako da konec koncev ne plačujem nobenega dodatnega evra. Glede samih dobrodelnih smsov – pošiljala za pediatrično kliniko. Ampak, kako pa človek sploh ve, če gre denar res v prave roke in ne 90% operaterju 10% pa kobajagi dobrodelni organizaciji?
  Drugače mi je pa samo praznovanje novega leta samo še en razlog, da se mulci nažrejo alkohola k krave. Po dolgem času praznovala zopet zunaj v centru LJ in to brez kapljice alkohola in porabljenega evra :)

 3. abcd pravi:

  Oddaljuješ se od družbe. To je znak staranja. :)

  Sicer pa največji pošiljateji SMS-jev jih imajo v paketih ponavadi okoli 1000 zastonj, 1.1. pač jih porabijo 200…Kar recimo, da jih stane 0,2 – 2 EUR… Vsak dobrodelni SMS stane 1 EUR. Kateri najstnik ali študent oz. njihov starš ima 200 EUR za SMS-je (pa čeprav dobrodelne)?

 4. Manuela pravi:

  Hm…pošiljam novoletne sms-e, a nikoli prepisanih verzov ali misli. Napišem prvo neumnost, ki mi pade na pamet pri določenih ljudeh. Zakaj? Ker imam čas! Preloma zime se ne veselim in mi je vseeno za silvestrovanja, rada pa pišem po telefonih. Kar je dobrega pri 31.12 je hrana :D

 5. jokeman pravi:

  Vi kar pošiljajte SMS-e, eni imamo zaradi tega lahko plačo :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.