Rimske terme – Rimske Toplice – fotografije

Rimske Terme, oz. po starem Rimske Toplice, so nekaj novega v zdraviliški ponudbi Slovenije. Objekti, ki so bili več let sesuti v prafaktorje in kjer se je “opralo” precej denarja, so sedaj končno dobili svojo podobo – Hotel Sofijin dvor, Hotel Rimski dvor, Hotel Zdraviliški dvor, Wellness center Amalija, Dežela savn Varinia… Ampak pustimo preteklost preteklosti in se vrnimo v sedanjost.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Rimske terme – Rimske Toplice
rimske terme - rimske toplice

Rimske Terme so sestavljene iz precej objektov, ki so med seboj povezani. Ampak vse skupaj je precej konfuzno in uporabniška izkušnja ni najbolj prijetna, saj iskanje vstopa v zunanje bazene pobere precej časa! Kopanje v bazenu med vikendom za 4 ure stane 11,60 eura – kar se mi ne zdi predrago. Glede na to, da je precej malo obiskovalcev, je bil to prijetno izkoriščen čas. Zanimivo se mi je zdelo tudi to, da ni bilo nobenih otrok!

Bazen ima toplo vodo – 31 stopinj, ki je zdravilna (itak). Tudi notranji bazen je velik in komaj čakam, da si grem vse skupaj ogledati ponoči.

In sedaj k motečim stvarem v tem novem kompleksu:

 • premalo označevalnih tabel (izgubljeni turisti in obiskovalci)
 • premalo zaposlenih ljudi (gužva na terasi in prepočasna postrežba)
 • zunanji bazen je brez dostopa do “šanka”
 • zunaj je samo en smetnjak (premalo za 225 oseb, kolikor jih lahko sprejme)
 • “rešetke” okoli bazena, kjer odtaka voda, so začele že rjaveti
 • ploščice na tleh ob vstopu v bazen odpadajo
 • Ampak suma sumarum – Rimske Terme so mi všeč in še se bom vrnil!

  1. Super zgledajo. Lepo povezana stara arhitektura z modernim designom. Škoda za omenjene pomanjklivosti, ki bi si jih kar hitro dalo popraviti.

  2. Po slikah sodeč zgleda lepo. Bo treba iti preveriti.
   Me pa zanima, kakšne so pa kaj druge cene npr. pijača, hrana?
   Imajo še kaj zanimivega – omembe vrednega v ponudbi?

  3. Odlično so jih obnovili. Ponudba je pestra. Priporočam obisk.

  4. Sam prihajam iz Rimskih Toplic in moram rečt, da smo domačini kar ponosni na obnovljeno in ponovno odprto zdravilišče. Res je lepo in se splača pridit na obisk. :)

  5. Bila v termah in so mi zelo všeč. Osebje zelo prijazno, hrana odlična, terme zelo lepo urejene. Sem bila pozitivno presenečena in še pridemo. Vsakomur jih priporočam.Ocena čista 10!!!

  Komentarji so zaprti.