Smučišče Montgenèvre – fotografije

Smučišče Montgenèvre leži na italijansko-francoski meji na gorskem prelazu Col de Montgenèvre in na višini 1860 metrov. Celotno letovišče ima 65 kilometrov urejenih smučarskih prog, vendar je povezano z Via Lattea (mlečno cesto), preko katere lahko prismučaš v Sestriere in tako tvori preko 400 kilometrov smučarskih prog!

Montgenèvre ima 2 gondoli, 12 sedežnic in 23 “talarjev” – 8 zelenih, 19 modrih, 30 rdečih in 14 črnih prog sestavlja to smučišče, ki se razteza preko par gora. Predvsem pa je smučišče primerno za otroke in tudi za začetnike, saj je precej prostora namenjeno prav njim. Smučišča so super urejena in obstaja možnost tudi turnega smučanja – ko zapade kaj snega, oz. smučanje izven smučišča. Včerajšnji dan je bil povsem pomladi in temperature okoli 8 stopinj so se poznale tudi na snegu, ki je postal zelo težek, predvsem pa tekoč.

Prav tako pa je bil včeraj naval smučarjev in je bilo treba v vrsti za sedežnico čakati kakšno minuto – do sedaj tega nisem bil navajen in je kar precejšen šok. Glede na zgoraj omenjen sneg, ki se je talil okoli 12-ure, tudi nisva šla po “mlečni cesti” do Sestriera, kot sva sprva nameravala!

Smučišče ne bi priporočil rekreativnim odličnim smučarjem, kajti vseeno se mi zdi da kvalitetna smuka in gužva ne gresta skupaj, saj je treba ves čas paziti na ostale udeležence in posledično je tudi kvaliteta smučanja manjša! Veliko rajši zjutraj naredim par “ornk” voženj, ko je smučišče še prazno in potem počasi uživam, kot turist na smučkah! Je pa to definitivno smučišče, kjer so “spektakularni” razgledi na okolico, prav tako pa je to smučišče, kjer se ni potrebno posebej “matrati” med vožnjo – veliko položnih prog.