Lansko leto smo imeli roza vinjeto (upam, da barve ni izbiral minister za promet??), za leto 2012 pa je vinjeta rumene barve. In od danes naprej je obvezna za vožnjo po naših odličnih avtocestah in po obvoznici okoli Ljubljane! Cena vinjete za leto 2012 ostaja nespremenjena – 95 eurov.

Kazen za vožnjo brez vinjete znaša od 300 do 800 evrov, če želite nadaljevati vožnjo po avtocesti, pa morate tudi kupiti novo vinjeto – torej znesek vseeno ni tako majhen, kot če jo kupite že kar takoj!

In še ena stvar, ki sem jo odkril že leta 2009 – Kako odstraniš/zamenjaš vinjeto?

Odgovor na vprašanje, kako odstraniš vinjeto je bil včeraj drugačen kot je v tem trenutku! Včeraj sem se trudil z WD-jem, oljem, mokro krpo, vendar ni šlo!

Zelo težko, bi odgovoril včeraj.
Danes sem se lotil odstranjevanja malce drugače. Avto zapeljal v garažo, počakal da se je ogrel, dvignil streho in si pri odstranjevanju pomagal z žiletko, ki jo uporabljam za čiščenje steklokeramične plošče. In stvar je bila odstranjena za “tren oka”.
Zelo preprosto, bi odgovoril danes.

Glede na to, da nisem ravno vešč opravkov z morilskim orožjem, se lahko pohvalim, da si nisem porezal rok (torej nisem EMO), kot tudi to, da nisem poškodoval vetrobranskega stekla.
p.s.: pa še zjutraj bo topel avto! zdajle pa sem opazil da ervinator priporoča razredčilo mellerud!