Vinjeta 2020 bo rumene barve cena letne vinjete bo 110 evrov mesecne 30 in tedenske 15 evrov Vinjeta 2020 bo rumene barve cena letne vinjete bo 110 evrov mesecne 30 in tedenske 15 evrov

Elektronska vinjeta za leto 2022 bo vijolične barve / čestitke ablasti za še en uspešen projekt

Ne, nisem se zmotil v naslovu. Projekt elektronske vinjete, ki so ga z velikom pompom oznanjali ablastniki prinaša novost – elektronska vinjeta za leto 2022 bo vijolične barve. In ne, letošnja vinjeta ni bila zadnja vinjeta, ki ste jo nalepili na steklo svojega vozila, čeprav je minister Vrtovec letos januarja to svečano razglasil! Vinjeto vijolične barve bodo morali kupiti vsi, ki se ne bodo odločili za letne in polletne elektronske vinjete, ki “naj bi” začele delovati 1. decembra 2021 in se bodo odločili za tedensko ali mesečno vinjeto – torej ves tranzit.

Sistem elektronskega cestninjenja naj bi v Sloveniji začel delovati 1. decembra. Ampak še ne bo za vse in uporabniki avtocest bomo morali na stekla svojih vozil še vedno “limati” vinjete.

Za leto 2022 bodo vinjete vijolične barve, so včeraj sporočili z ministrstva za infrastrukturo in še dodali: cestninjenje vozil do 3.500 kg NDM z mesečno in tedensko elektronsko vinjeto začne izvajati 1. februarja 2022. Ka

Česarkoli se lotijo, jim ne uspe. Tokrat je “krivda” pri tistih, ki so se odločili, da se pritožijo na razpis, ki ga je dobil slovaški PayToll. Sicer mi je zanimivo kako bomo lahko začeli uporabljati letne elektronske vinjete od 1. decembra naprej, ne bomo pa mogli uporabljati mesečnih in tedenskih od 1. decembra? Pa saj gre za enak sistem, kot velja za tiste z letnimi elektronskimi vinjetami, kajne?

Sicer ne verjamem, da bom 1. decembra lahko kupil elektronsko vinjeto, ampak bom počakal do takrat in z zanimanjem spremljal njihova sprenevedanja. Predvsem pa mi je zanimivo, da so se ti borci “proti dragemu tiskanju vinjet” odločili, da bodo ravno v času božiča in novega leta še vedno prodajali potnikom v tranzitu te tiskane vinjete.

Aja, mogoče pa sistem elektronske vinjete 1. decembra še ne bo deloval in bomo tisti, ki jo bomo kupilli zgolj “crowdfoundali” Dars, saj ne bo sistemov za nadzor, sicer ne razumem zakaj ne bi bile mogoče tudi mesečne in tedenske vinjete. In o cenah vinjet še tudi nihče ne govori, kar mi je zelo čudno!

Ja, še en uspešen projekt najbolj uspešne ablasti daleč naokoli. Čestitam in pozdravljam!

Vinjeta 2020 bo rumene barve cena letne vinjete bo 110 evrov mesecne 30 in tedenske 15 evrov