Včeraj je potekel “rok trajanja” oranžni vinjeti, ki je veljala v letu 2009 in za katero smo plačali 55€. Od danes naprej, za leto 2010, pa velja modra vinjeta, ki stane (letna vinjeta) 95€. In predvidevam da bodo DARS-ovci danes kontrolirali vinjete na avtocestah in s tem polnili prazno “cestno” blagajno!

Kako odstraniš/zamenjaš vinjeto? – zopet sem si pomagal na enak način – z žiletko s katero čistim steklokeramično ploščo. In rezultat? Steklo brez najmanjše praske, vinjeta popolnoma odstranjena (kljub temu, da za to ni predpisane kazni in bi jo lahko mirne duše pustil na njej).

vinjeta 2010


Pa še par misli o ceni vinjete!
Slovenski kupci vinjet bodo drago plačali Vlačičevo ustrežljivost so lani marca zapisali na spletni strani SDS in se sami “ustrelili v koleno”.

Če naredimo še dodatno primerjavo. Avstrija ima 2000 km avtocest, kar pomeni, da kupec vinjete plača 0,0369€ za 1 km avtoceste na leto. Ker ima Slovenija 472,2 km avtocest, bomo kupci po novem vinjetnem sistemu plačali kar 0,20€ za 1 km avtoceste na leto. To pomeni, da bomo slovenski kupci za 1 km vožnje po avtocesti plačal kar dobrih PETKRAT več od avstrijskih.

Kupci vinjet po starem sistemu, ko smo dali za letno vinjeto 55 eurov, smo torej plačali za prevoženi kilometer 0,11€ za km avtoceste na leto. V primerjavi z Avstrijo, kjer plačajo 0,0369€ za 1 km avtoceste na leto, je to precejšnja razlika, kajne?
Da ste vi postavili ceno, ki je bila 3x višja od avstrijske? Hmm. Redko kdo sam sebi v skledo pljuva?!?

Jeap, predvolilne floskule drago stanejo državo in povsem normalno je bilo dejstvo, da se bo cena vinjete precej povišala. In tudi s tem zvišanjem DARS ne bo dobil toliko denarja, kot ga potrebuje za samo obnavljanje cest, ki so ponekod katastrofalne.

Vsi, ki se dnevno vozimo po avtocesti, smo hudičevo na boljšem po uvedbi vinjet! Ali je tak sistem fer ali ne, pa je drugo vprašanje!