Dejstvo – Opel Astra GTC, ki jo imam sedaj ima prevoženih že 180.000km. Sicer sem z vozilom izredno zadovoljen, predsem s porabo, ki sem jo uspel spraviti na 5.0l/100km. Vendar je čas, za menjavo. Ko je prišla pred časom na trg nova Astra GTC, sem bil prepričan da bo odločitev povsem preprosta – dejstvo je, da ne potrebujeva velikega vozila, prav tako pa ne potrebujeva škatle za 30k in več eurov, niti nama ni pomembna znamka v čem se voziva. Moja skoraj edina želja je, da ima avto čim manjšo porabo, ker glede na prevoženo število kilometrov v štirih letih lahko poraba višja za 2l/100km pomeni skoraj 4000eurov večji strošek za gorivo v istem času!

In sem šel v avto salone, kjer so bile izkušnje zelo zanimive. No, v končni fazi sem pristal v Opel salonu, kjer so mi razložili, da imajo sedaj zelo ugodne akcije in da lahko dobim Insignio z Cosmo opremo za manj kot 25k eurov. Cena se mi je zdela ugodna in primerljiva z novo Astro GTC.

Vendar Insignia je precej velik avto in pomislek, ki sem se ga spomnil je bil namenjen velikosti vrat, ki jih imava v garaži. Ko sem se peljal s testnim avtom proti domu, sem bil totalno navdušen. Kljub velikosti avta, me le to ni motilo – imel sem precej velike strahove, glede na to, da sem navajen manjših vozil, da mi s tem ne bo uspelo najbolje manevrirati. Insignia s Cosmo opremo ima vse – pametne lučke, ki se same preklapljajo in osvetljujejo ovinke, avtomatsko ročno zavoro, vso možno in nemožno elektroniko… in avto se pelje super. Vendar ko sem avto pripeljal domov, avto ni šel v garažo – preozka vrata! In sem peljal avto nazaj v avtohišo, z malce žalosti – predvsem boljša polovica je bila navdušena nad vozilom.

Včeraj pa sem dobil mlajšo sestro Astro GTC in sicer 1.4 Turbo s 103Kw, kar pomeni precej poskočno zadevo, da o opremi, ki je podobna kot v Insignii niti ne govorim. Avto je zelo všečen, predvsem pa se odlično pelje. In sedaj sem še v večjem precepu, kaj vzeti? Cena je v končni fazi podobna. In jaz sem v precepu – povečati garažna vrata in imeti “velik” avto, ali pa ostati na sami Astri, ki je sicer manjša, vendar mi je veliko bolj pisana na kožo!