Pred parimi dnevi se je zgodila proslava ob dnevu državnosti, kjer so nas zabavale folklorne skupine, Jernej Kuntner s “svojim govorom”, predsednik vlade Janez Janša in predsednik Slovenije Danilo Turk. Proslava se je sprevrgla v politično agitacijo proti rdeči zvezdi in obračun s polpreteklo zgodovino, ki bi jo očitno Slovenija morala izbrisati iz svojega spomina za vedno.

Vsaj nekateri bi se tega želeli, sicer ne bi na proslavi Jernej Kuntner govoril o tem, da so v vojni za Slovenijo padle tudi žrtve in da naj ne žalimo njihovega spomina s simboli, ki jih je nosil agresor. Da tega, da se na državi proslavi ni izvajala Zdravljica, kot bi se morala, niti ne omenjam. Pač Tomaž Majer si lahko uzurpira čisto vse in nihče mu nič ne more!

Po proslavi se je seveda igralec Jernej Kuntner začel izmikati, da ni sam napisal teksta, prav tako pa se je začel izmikati odgovoru tudi Božo Predalič – generalni sekretar vlade, ki se mu avtorstvo sploh ne zdi pomembno, ampak samo vsebina. Spomnimo se – podobnost ali naključje: plagiator Janez Janša vs Tony Blair.

Tretja stvar, ki me je presenetila, pa je odgovor Janeza Janše po proslavi, da je bil izbor predsednika Slovenije, Danila Turka za govornika, edina napaka pri proslavi. Dobesedno WTF!?

Ja, vsi smo Tomaž Majer, samo s to razliko, da nekateri očitno pozabljajo in skušajo pozabiti svojo polpreteklo zgodovino, ki pa na internetu ostaja za vedno. In tako je tudi spodnji posnetek prisege prve generacije slovenskih vojakov, ki datira v 2.junij 1991. In nekdo je bil povsem ponosen, da stoji pod rdečimi zvezdami takrat – seveda Janez Janša!

Prisega prve generacije slovenskih vojakov, 2. junij 1991