Gotof.net – instagram in twitter fotografije iz #gotofje protestov

Rad imam projekte, ki so narejeni v parih urah in za katere ni potrebno drugega kot ideja.  Tako se je rodil tudi projekt Gotof.net – InstaGotof, kjer se avtomatsko objavljajo fotografije iz Instagrama in Twitterja iz #gotofje protestov. Ideja še ni realizirana do konca, saj ji manjka še “twitter stream” in povezane vsebine iz medijev in blogov – to pride verjetno danes zvečer, kot se bo tudi spremenil heat map – ki sedaj prikazuje, kje je bilo največ fotk objavljenih. Namesto njega bodo “pin pointi” s fotografijami, da se bo dejansko videlo, kje je nekdo stal, ko je slikal #gotofje proteste.

Zakaj se nekdo loti takšnega projekta? Ker je zanimivo imeti na enem mestu vse informacije, ki so povezane z določeno temo, oz. v konkretnem primeru s protesti. In ko imaš narejeno takšno platformo, jo mirno lahko uporabiš za karkoli drugega – kar ti pride na misel. In idej, kaj bova z Alexom še naredila iz tega, je skoraj neskončno!

Klik na link Gotof.net – InstaGotof, ali fotografijo

  1. Super ideja, zelo všečno!

    Šeram, še naš “projekt”, ki pa je malo drugačen. Zbiramo “dis-like”.

  2. Gotofje.com, všeč mi je da si dal “projekt” v narekovaje… :) Namreč zadnja leta opažam, da je ta beseda totalno v modi in se jo uporablja (tudi) takrat, ko to sploh ne bi bilo potrebno…

    Na primer: “projekt prenove bolnišničnega inventarja” (namesto preprosto “prenova bolnišničnega inventarja”), “projekt nadgradnje hiše” (“nadgradnja hiše”), “projekt … [vstavi po želji]”. Vseh takih in podobnih primerov ki bi jih lahko iz glave naštel je nebroj.

    Sploh se je to razpaslo na t.i. umetniškem (art / perfromansi in blabla) področju. :(

Komentarji so zaprti.