Vsake toliko časa odkrijem kakšen zanimiv “nateg”, oz. scam, ki lahko uporabnika stane precej denarja. Tokrat sem naletel na scam, ki uporablja blagovno znamko Emporium, vendar z njo nimam nobene veze, kar je napisano v drobnem tisku. Ampak ko ljudje vidijo znesek 500 eurov, ki ga lahko s klikom dobijo, so stvari seveda precej drugačne.

No, tudi v tem primeru je organizator “nagradne igre”, ki vas bo stala precej veliko denarja, MobileNobo klub, ki ima v svojih pogojih in navodilih za uporabo napisano (vir):

  • Uporabnik znotraj mobilnega kluba prejme dve sporocili SMS na teden, ki sta placljivi (2,49 €) in s tem dobi 5 kreditov za mobilne vsebine na portalu www.wapimo.com.

Torej tedensko boste ob 5 eurov, ampak to boste opazili šele, ko boste prejeli mesečni račun mobilnega operaterja. Druga stvar, ki mi je padla v oči je:

  • Minimalna starost je 18 let z dovoljenjem plačnika računa.

Kako pa to preverijo, pa je verjetno nepomembno vprašanje, kajne?

Za vse, ki ste že v tem klubu – navodila za odjavo od MobileNobo kluba:

  • Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi iz mobilnega kluba tako, da poslje sporocilo SMS z vsebino STOP KUPON na kratko stevilko 6060. Po poslanem sporocilo prejme brezplacno obvestilo, da je odjavljen iz mobilnega kluba SMS.