MobileNobo klub – scam in hudičevo dragi SMS-i

Vsake toliko časa odkrijem kakšen zanimiv “nateg”, oz. scam, ki lahko uporabnika stane precej denarja. Tokrat sem naletel na scam, ki uporablja blagovno znamko Emporium, vendar z njo nimam nobene veze, kar je napisano v drobnem tisku. Ampak ko ljudje vidijo znesek 500 eurov, ki ga lahko s klikom dobijo, so stvari seveda precej drugačne.

No, tudi v tem primeru je organizator “nagradne igre”, ki vas bo stala precej veliko denarja, MobileNobo klub, ki ima v svojih pogojih in navodilih za uporabo napisano (vir):

 • Uporabnik znotraj mobilnega kluba prejme dve sporocili SMS na teden, ki sta placljivi (2,49 €) in s tem dobi 5 kreditov za mobilne vsebine na portalu www.wapimo.com.

Torej tedensko boste ob 5 eurov, ampak to boste opazili šele, ko boste prejeli mesečni račun mobilnega operaterja. Druga stvar, ki mi je padla v oči je:

 • Minimalna starost je 18 let z dovoljenjem plačnika računa.

Kako pa to preverijo, pa je verjetno nepomembno vprašanje, kajne?

Za vse, ki ste že v tem klubu – navodila za odjavo od MobileNobo kluba:

 • Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi iz mobilnega kluba tako, da poslje sporocilo SMS z vsebino STOP KUPON na kratko stevilko 6060. Po poslanem sporocilo prejme brezplacno obvestilo, da je odjavljen iz mobilnega kluba SMS.

 1. V bistvu v skladu s splošnimi pogoji mobilnih operaterjev zadostuje ključna beseda “STOP”, ki jo pošljemo tja, od kjer prihajajo plačljiva sporočila. Ko to pošljete, vas morajo odjaviti od VSEH vsebin na tej številki. Če pa pošljete STOP KUPON, vas bodo morda odjavili samo delno.

  1. “Torej tedensko boste ob 5 eurov, ampak to boste opazili šele, ko boste prejeli mesečni račun mobilnega operaterja.”

   In druga stvar je da dobiš optin sporočilo na sms, kjer ti piše koliko smsjev po koliko, kolikokrat na teden + link do splošnih pogojev in support cifra.

   In šele ko na to sporočilo odgovoriš z DA , si vpisan v klub.

   Tako da .. mogoče debili in alkoholiki res opazijo to šele ko prejmejo mesečni račun, ostalim je pa verjetno jasno, glede na to da morajo za prijavo še odgovoriti z DA ?

 2. tole je nas doletelo pred kratkim, pa se sigurno ni prijavil sam, pa v dveh mesecih na sam telefon niso prisla sporocila, na racunu pa so obracunana.

Komentarji so zaprti.