Prvi interpeliranec v sedanji vladi, minister dr. Vinko Gorenak, je tudi pisec bloga na naslovu http://www.vinkogorenak.net, ki ga zelo dobro izkorišča za “pojasnjevanje” stvari, ki jih narod vedno narobe razume. No, mogoče beseda narod ni prava, saj jih samo del naroda razume napačno. In tudi glede prisluškovanja je dr. Vinko Gorenak zapisal svoje mnenje, ki pa je slovnično takšno skropucalo, da bi mu njegov svetovalec, Dejan Kaloh, lahko svetoval, da preden kaj takšnega objavi, da da zapis v branje in popravo lektorju. Tole je njegov zapis – Prisluškovanja.

Te dni nekateri spet jokajo in stokajo, da jim domnevno nekdo prisluškuje. Prisluškovanje policije je pri nas zakonsko opredeljeno in dovoljeno. Seveda v z zakonom določenih primerih. O tem je ob moji interpelaciji govoril tudi vodja poslanske skupine PS Jani Mudernodrfer. Kot je dejal menda ne upa več govoriti po telefonu od kar sem jaz notranji minister.Višina njegove porabe na mobilnem telefonu, ki jo plačajo davkoplačevalci pa seveda govori prav nasprotno.

Toda tako vodjo poslanske skupine PS Mudernodorferja, kot danes jokajoče in tarnajoče samooklicane predstavnike ljudstva lahko ponovno pomirim. Sam sem vedno, tako v komunističnih časih, kot kasneje, neglede na leve ali desne vlade vedno in povsem mirno govoril po telefonu. Zakaj? Zato, ker se ne ukvarjam s kriminalom in ne komuniciram s kriminalci, vsaj da bi vedel ne. Le tisti, ki se ukvarjajo s kriminalom ali komunicirajo s kriminalci imajo razlog za bojazen. In prav je tako.

In zakaj sem skopiral njegovo avtorsko delo? Ker bo verjetno, v njihovi maniri, kaj kmalu zapis popravljen in ne bodo vidne vse cvetke, ki jih je natrosil minister vanj. Vprašanje zate bralec – koliko napak je v teh njegovih 800 znakih (brez presledkov)? Vprašanje je nenagradno!

Ali se samo meni zdi njegovo imenovanje kolega iz parlamenta – Janija Möderndorferja z Mudernodorferjem rahlo sarkastično?

11 Responses to dr. Vinko Gorenak – o prisluškovanju

 1. Maša pravi:

  Se bojim, da sarkazem nima tukaj nič zraven :P

 2. Janko Novak pravi:

  Ja, nepismen minister, ki ima kljub nepismenosti doktorat in prekrasno plačo.

 3. Lea pravi:

  uf, jaz si pa prav predstavljam, da se ponosno hahlja ob super domislici “Mudernodrfer” :P btw. če grem na hitro čez tale zmazek, vidim 12 ‘spodrsljajev’ .. v dileme skladnje se nisem spuščala :)

 4. Moj_ca pravi:

  10 naštela na hitro. Nisem slavist in se morda motim. Vendar? Saj je vseeno 10 ali manj. To je nagovor publiki. V tem primeru tudi volilcem. In to uradne osebe. Jaz bi se bolj potrudila, ker z napakami tudi sporočam. Kdo sem, kaj znam in koga nagovarjam. Razen če je moja publika bolj…no…preproste sorte. Potem je vseeno. Samo da zadene. Ni?

 5. enaja pravi:

  Men, .. men je že vse tragikomično.
  Un tm vlada, ne glede na vse, tale je huj k diktator iz leta nevemkerga, v zgodovini Slovenije so poropal državljanom, ki pridno delajo, popolnoma vse, za konec pa še razprodali državo.
  Gorenak, kdor se zadnji smeje se najslajše. Ne rab se ti zgodit ulica, boš sebe sam spravil tja kamor sodiš. tako kot vsak človek, glede na svojo srčnost.

 6. Zeleni Jurij pravi:

  Ne imenujejo ga zastonj:
  Gor-enak-dol-bedak.
  S tem cepcem kot ministrom se lahko meri le Turk – minister za šolstvo.
  2 največja kozla med SLO-ministri po letu 1991.

 7. pinky pravi:

  Kakšnih napak – pravopisnih ali umskih? :)

 8. Anonimno pravi:

  jo s kaksnim idiotizmom se ukvarjas Ronci. sicer pa slo tipkovnica ne abeceda ne pozna oja z dvema pikcama

 9. Anka pravi:

  Po prvem branju (večkrat pa tega ni dobro brati :)) srečnih 13 in neustrezno kopičenje predlogov (V Z zakonom …).
  In še dobronamerne pripombe za avtorja bloga:
  ki pa je slovnično takšno skropucalo,
  Beseda skropucalo ne obstaja. Gre za skrpucalo. Izhaja iz glagola skrpati. (Nimamo pa glagola skropati.)

  da bi mu njegov svetovalec, Dejan Kaloh, lahko svetoval, da preden kaj takšnega objavi, da da zapis v branje in popravo lektorju.
  … lahko svetoval, naj, preden kaj takega objavi, da zapis v …

  Vprašanje zate bralec
  Manjka vejica: zate, bralec
  (Bralec je zvalniški pastavek.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.