Prvi interpeliranec v sedanji vladi, minister dr. Vinko Gorenak, je tudi pisec bloga na naslovu http://www.vinkogorenak.net, ki ga zelo dobro izkorišča za “pojasnjevanje” stvari, ki jih narod vedno narobe razume. No, mogoče beseda narod ni prava, saj jih samo del naroda razume napačno. In tudi glede prisluškovanja je dr. Vinko Gorenak zapisal svoje mnenje, ki pa je slovnično takšno skropucalo, da bi mu njegov svetovalec, Dejan Kaloh, lahko svetoval, da preden kaj takšnega objavi, da da zapis v branje in popravo lektorju. Tole je njegov zapis – Prisluškovanja.

Te dni nekateri spet jokajo in stokajo, da jim domnevno nekdo prisluškuje. Prisluškovanje policije je pri nas zakonsko opredeljeno in dovoljeno. Seveda v z zakonom določenih primerih. O tem je ob moji interpelaciji govoril tudi vodja poslanske skupine PS Jani Mudernodrfer. Kot je dejal menda ne upa več govoriti po telefonu od kar sem jaz notranji minister.Višina njegove porabe na mobilnem telefonu, ki jo plačajo davkoplačevalci pa seveda govori prav nasprotno.

Toda tako vodjo poslanske skupine PS Mudernodorferja, kot danes jokajoče in tarnajoče samooklicane predstavnike ljudstva lahko ponovno pomirim. Sam sem vedno, tako v komunističnih časih, kot kasneje, neglede na leve ali desne vlade vedno in povsem mirno govoril po telefonu. Zakaj? Zato, ker se ne ukvarjam s kriminalom in ne komuniciram s kriminalci, vsaj da bi vedel ne. Le tisti, ki se ukvarjajo s kriminalom ali komunicirajo s kriminalci imajo razlog za bojazen. In prav je tako.

In zakaj sem skopiral njegovo avtorsko delo? Ker bo verjetno, v njihovi maniri, kaj kmalu zapis popravljen in ne bodo vidne vse cvetke, ki jih je natrosil minister vanj. Vprašanje zate bralec – koliko napak je v teh njegovih 800 znakih (brez presledkov)? Vprašanje je nenagradno!

Ali se samo meni zdi njegovo imenovanje kolega iz parlamenta – Janija Möderndorferja z Mudernodorferjem rahlo sarkastično?