protesti 28 maj 2021 ljubljana 7 protesti 28 maj 2021 ljubljana 7

Vinko Gorenak je označil petkove protestnike za privilegirance, ki živijo na račun države in ne delajo nič

Vinko Gorenak je včeraj na soočenju izrekel spet eno ogromno laž. Petkove kolesarske protestnike je označil za privilegirance, ki živijo na račun države in ne delajo nič. Ker sem udeleženec protestov, lahko mirno zapišem, da Vinko Gorenak LAŽE. Sam nisem privilegiranec. Ne živim na račun države. In delam. Zelo veliko, da lahko preživim, kajti država mi ni dala ničesar, bom pa odplačeval njihove rabote še dolga leta.

Da je laž nesmrtna duša desničarjev je vsem jasno. Da je potrebno vsako besedo, ki jo izrečejo na soočenjih dvakrat preveriti, kajti iz njihovih ust le redko slišimo resnico. In tudi včerajšnje soočenje je postreglo z ogromno lažmi. Pirki kot voditelj je bil na tako visokem nivoju, da bi ga lahko mirne duše zamenjal pokvarjen hladilnik.

Tako pristranskih voditeljev na nacionalki do sedaj ni bilo, ampak Pirki je očitno edini up desnice – kar je tudi dokazal. Predstavnikom levega pola je skakal v besedo, z njimi polemiziral, medtem ko je desne dopolnjeval in jim namenjal več časa. Da tem, ki jih je “odpiral” niti ne omenjam.

Ampak nazaj k Vinku Gorenaku. Žalostno je, da nekdo pavšalo, preko kurca, označi petkove kolesarske protestnike za privilegirance, ki živijo na račun države in ne delajo nič. Žalostno je, da nekdo vidi ljudi skozi takšno prizmo. In tudi, če bi bili čisto vsi protestniki brezdelneži (pa niso, da bo jasno!!!) – za koji kurec je to stvar Vinka Gorenaka. Jaz nisem še nikoli zapisal, da so vsi podporniki Janeza Janše idioti, kajne? Pa bi očitno po preprosti logiki Vinka točno to naredil.

Kot sem že zgoraj omenil. Sem petkov protestnik. Nisem brezdelnež, ampak svojo plačo zaslužim na trgu – kot samostojni podjetnik. En mesec je dober, drugi slab, enkrat imam komaj za preživetje, drugič mi še kaj ostane za tiste mesece, ko so prihodki nižji.

Nisem privilegiran – oz. sem. Ker imam dve roki in dve nogi. In ker znam razmišljati. Nikomur ničesar ne dolgujem.

Država mi je prepovedala opravljati svoje delo v začetku korone. In ker je bil izpad dohodka velik, sem se prijavil in dobil temeljni mesečni dohodek. Ker so vmes spremenili pravila, sem moral celoten znesek vrniti. Torej mi država ni pomagala, kljub temu, da me je zaprla v meje občine, da mi je prepovedala opravljati dejavnost, ki jo opravljam in sem bil tako od prihodek.

Ampak to je za Vinka Gorenaka nepomembno. Aja. V povprečju delam dnevno 10-12 ur. Včasih tudi več. Ker nisem zaposlen v javni upravi in ker nisem član SdS partije, ki tala delovna mesta kot po tekočem traku.

V bistvu se mi ta izjava Vinka Gorenaka gnusi! In pričakujem, da se bo opravičil zanjo. In ne samo meni, ampak vsem tistim, ki se zavedamo, da kljub fašizmu v Sloveniji še vedno veljajo ustavne pravice. In pravica do protesta je ena izmed njih!

  1. Se absolutno strinjam s tabo. V življenju sem s svojimi rokami v zasebnih podjetjih zaslužil in plačal davka vsaj toliko, kot je on pokasiral plač iz državnih jasli. Tako da si takih izjav od oblastnikov ne dovolim.

Komentarji so zaprti.