Refresh

This website www.had.si/blog/2013/04/15/seznam-neplacnikov-durs/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Seznam neplačnikov – DURS

In se je zgodilo – DURS je objavil seznam neplačnikov in s tem odprl vrata lovljenja na čarovnice v Sloveniji. Seznam je razdeljen na dele, informacijska pooblaščenka pa je poskrbela, da se podatki ne bodo dali tako preprosto kopirati in iz njih delati novih baz podatkov:

Opozorilo Informacijskega pooblaščenca

Obiskovalce spletnih strani, na katerih so objavljeni osebni podatki o neplačnikih – fizičnih osebah iz 20. člena Zakona o davčnem postopku (Uradni list RS št. 13/2011-UPB4, 32/2012, 94/2012, v nadaljevanju ZDavP-2) opozarjamo, da s temi podatki ni dovoljeno vzpostavljati novih zbirk osebnih podatkov, prav tako pa objavljenih podatkov tudi ni dovoljeno vnašati v že obstoječe zbirke osebnih podatkov. Takšno ravnanje bi pomenilo kršitev določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – UPB1, v nadaljevanju ZVOP-1) – prekršek po 1. točki prvega odstavka 91. člena ZVOP-1. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Spodaj je objavljen seznam davčnih zavezancev z zapadlimi neplačanimi davčnimi obveznostmi, ki na 25. dan v mesecu pred mesecem objave presegajo 5.000 EUR in so starejše od 90 dni. Namen zakonodajalca je, da se z javno objavo davčnih neplačnikov krepi davčno kulturo, izboljša plačilno disciplino ter spodbudi k prostovoljnemu, pravilnemu in pravočasnemu obračunavanju in plačevanju davčnih obveznosti. (vir)

Kje lahko najdete podatke:

Seznam neplačnikov pravnih oseb v velikostnem razredu nad 20.000.000,00 eur

  • Maxicom d.o.o.

Seznam neplačnikov pravnih oseb v velikostnem razredu od 10.000.000,01 eur do 20.000.000,00 eur

  • HTC DVA d.o.o.
  • Vegrad d.d.

durs

[advanced_iframe securitykey=”da39a3ee5e6b4b0d3255bfef95601890afd80709″]

  1. ta blog pa je res ena bedna stran.
    samo za goste in klike in obisk in oglase se mu gre. nobene vrednosti pa ni v tem hadu. kaj ljudje sploh vidijo v teh smeteh?
    tako kot brezdomec brska po smeteh, tako nekdo ki nečesa nima, brska po hadu.

    1. zelo sem vesel tvojega obiska.. se bolj sem pa vesel za tvoje konstruktivno mnenje! hvala

  2. @bedna stran: Se pravi da si brskal po Hadu tudi ti.

    Škoda tega 1kb za tvoj brezvezen komentar.

  3. hej fantje.
    žal sem v google vpisal seznam neplačnikov … pa sem našel to stran na vrhu. hecno
    eto slovenc na tajvanu,pa si pravkar dobil link na svojo odlično stran :)

  4. FOUŠERIJA jebena!… Daj reču mu pred faco, če si upaš gnila foušija slovenska. Had – Roni Kordiš je uspel z blogom. Naredi sam pa moli, da boš imel kaj obiska…

    Ne sekiraj se had fouš ti je, so ti nekateri, ker si uspešen. To je tako, kot bi imel dober avto pa ti je nekdo fouš, ker ma on slabšega. Potem je pa vse itak tvoj brezvezen, ker je dober avto.

  5. Obiska na golega cesarja. Lahko gol plešeš v centru in imaš veliko obiska, kvalitete pa ni.

  6. Tale stran se mi zdi posrečena :D
    Koliko ulic stran živi tvoj dolžnik? Jaz, ti = Država

  7. SLOVENEC!
    mene samo nekaj zanima,kako bojo oz.od kje bojo vzeli tem nasim “REVEŽEM”a la Bavčar,Šrot in njima podobnim,da ne pozabimo naše vrle politike,in celo ministrstvo,katero je dolžno sami sebi:D

  8. Lep pozdrav.

    No pa zavrtimo čas nazaj, napr. 30 let. Recimo, da imajo zdaj ta seznam. Durs ga objavi, Logično na radio ali televiziji. Ja to bi trajalo par dni. Mi državljani pa bi poslušali. Ne ne ne nekaj ni v redu. Vprašam se kako sploh lahko pride do dolgov in v takšnih ogromnih zneskov. V dobi informacijskega sistema, ki je brez napak. Kako se lahko sploh zgodi to, da nekdo ostane cent dolžan.

    PRIMER TEORIJE: Če vstavim kovanec za kavo v avtomat. Dobil bom le eno kavo. Več ne gre. Odgovor je logičen. Več ne gre. A lahko “nategnem ” avtomat? – NE. Obstaja varjanta le, da ga s pajserjem odprem. Dober, rabim kavo, avtomat ne da ker ni žetona. BUUUMM. Kavica pripravljena. MMM ta je najboljša, ker je bila zaenkrat zastonj. Pripeljejo se ljudje v modro belih avtomobilčkih, kar naenkrat se začne dobra igra. konča se z OVADBO, ovadba na sodišče, sodišče mene v zapor. In glej ga zlomka, spet avtomat pred mano. Edina razlika je da je zdaj tudi on v zaporu jaz pa ga fizično ne morem odpret. Ker je varovan.

    No recimo, da smo še vedno 30 let zadaj, Poslušam že drugi dan vsebino seznama dolžnikov.
    A pazi finto, če si zapišem podatke iz tega seznama, posnamem seznam na kaseto, ali sosedu povem da sem slišal na radio :” Ej Joža a si slišal na radio da je Frjanzlova firma z imenom Prjalhndel d.o.o., Za Znakom 69, 1000 Ljublana, ID za DDV: SI999X999 doužna 10 krat tri četrt miljona eurtov, Al pa če ti po domač povem de je to tujk kot da bi v naši vasi vse parcele in hiše od številka 1 do številke 50 vkup seštel kolk so vredne pa bi menda bilo še premal.” Pazi ker sem to slišal na radio ti ne smem tega povedat ker me bodo kaznovali z od 4.170 do 12.510 eurov,

    Davčnemu uradu lahko sporočam edino to ” jedi govna” Če je davčna omogočla, da so nastali dolgovi jih naj kar lepo odpiše vsem. Ker je kriv DURS da je do kaj takšnega sploh lahko prišlo. Z uvedbo DAVKA NA DODANO VREDNOST. .1.7.2007. Ker pred uvedbo DDV-j Je vsak podjetnik, ki je plačeval račun drugemu podjetju lepo šel na SDK in naredil transakcijo prejemniku sredstev, istočasno pa tudi transakcijo obdavčitve. In je bil davek TAKOJ plačan.Če pa je šlo za za blago, ki se bo v nadaljevanju prodalo pa je bilo potrebno izstaviti izjavo o nadaljni prodaji. Tudi sedaj bi lahko ob vsakem kliku transakcije takoj tudi izvesti klik obdavčitve. Če bi bil sistem takšen ne bi nikoli se zgodilo da bi manjkal en cent v davčni blagajni. Ker normalno je da podjetnik, ki ima poštene namene in sredstva , bo plačal tako račun ali obdavčitev, brez pomiselkov. Neki drug, ki ne razpolaga z dovolj sredstvi in nima poštenih namenov pa bo prvo poskusil “nategnat” drugo firmo na ta način da se izogne plačilu računa, normalno zanj pa je da niti ne bo nikoli pomislil o plačilu dajatev.

    Vem da ni prav, da pravim da naj davkarija odpiše dolžnikom dolgove. A sem siguren da bi na takšen način najhitreje rešili vse probleme.

    Zato ker ni, in nikoli ni obstojal pošten način, da nekomu odvzameš nekaj kar nima!!!

    Obstoja le način, da dolžnik naredi kriminalno dejanje in si protipravno pridobi sredstva da z njimi poplača dolgove!!!

    Davčni urad je omogočil način, s katerem so podjetniki lahko prišli do zadolžitve.

    Res je, da smo način DAVKA NA DODANO VREDNOST prevzeli od drugih članic EU.

    S tem načinom pa so nam lepo škodovali. In mislim da je ravno v tem problem zaradi začetka recesije in finančne krize!!

    Brez zamere prosim, Kristjan

Komentarji so zaprti.