Vatikan Vatikan

Moški, ki se oblačijo v ženska krila, bi prepovedali ženskam pravico do odločanja o lastnem telesu

Evropski škofje pred današnjim glasovanjem v EU parlamentu o vključitvi pravice do splava v Listino EU o temeljnih pravicah zopet opozarjajo, da odločno nasprotujejo in obsojajo vsiljevanje ideologij. Moški, ki se že stoletja oblačijo v ženska krila, bi prepovedali ženskam pravico do odločanja o lastnem telesu. Zadeva je preprosta. Če škofje nasprotujejo splavu, potem naj se ga izogibajo.

Tudi vsem ostalim nasprotnikom bi svetoval enako. Če nasprotujejo splavu, potem naj ga ne delajo. Bi bilo pa smiselno, če se ti in vsi podobni ne bi vtikali v pravice žensk, do odločanja o lastnem telesu in vse to zapakirali v “pravico do življenja” in spoštovanje drugih kultur in tradicij.

Mogoče bi bil stik z realnostjo koristen za vse te ljudi, ki verjamejo v pravljice in živijo po načelih iz nekih drugih časov. Velika večina ljudi živi v letu 2024.

Lahko pa možje v krilih počistijo v svojih vrstah in sankcionirajo spolne predatorje oz. pedofile v svojih vrstah. Mogoče bi bilo to veliko boljše za začetek kot pa da se ukvarjajo s pravico ženske, da sama odloča o svojem telesu. Še posebej je smešno ko se o družinah, splavu in podobnih temah oglašajo moški, ki so se zavezali k celibatu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja