Pred parimi dnevi sem “pizdil” nad agencijo Spirit, ki je za promocijo Slovenije in Pirana naredila promocijske oglase s Tino Maze v glavni vlogi. Še ena od akcij, ki je bila namenjena sama sebi – tega smo v Sloveniji že itak navajeni. Tina Maze je odlična smučarka in ponosni smo nanjo – pa vendar, ali je res ona tako prepoznavna, da bi vsi vedeli, da je ona iz Slovenije? Da se njo povezuje s Slovenijo?

V soboto, na PR konferenci v Beogradu, je na vprašanje, če kdo ve, kdo je Tina Maze, med približno 100 udeleženci v dvorani, samo par njih dvignilo roke. Mogoče si malce napačno predstavljamo, da cel svet gleda smučanje in ve, kdo je Tina Maze. In da se da graditi podobo države z nečim, kar niti ni tako prepoznavno. V bistvu če primerjam promocijske oglase, ki so se vrteli na CNN-u za Makedonijo in druge države, ni nikjer v glavni vlogi osebe. Glavno vlogo ima okolje, ki te pritegne, ali ne.

Ko sem “pizdil” nad promocijskim oglasom Komm nach Slowenien mit Tina Maze – Piran, je po spletu zaokrožil video Bled – Imago Paradisi (tourism promo), ki je povsem drugačen! V njem ni ene osebe, na katero bi stavili vse svoje upe, ampak so se Vizualisti poigrali z lepotami Bleda in okolice in za Turistično društvo Bled naredili odličen promocijski video, ki ga je užitek pogledati. Večkrat.

V štirih minutah, kolikor je dolg posnetek, predstavijo pestro ponudbo Bleda skozi vse letne čase. Namesto da stavijo na “govor”, stavijo na moč in lepoto slike. Uspelo jim je!

Bled – Imago Paradisi (tourism promo) from VIZUALIST on Vimeo.

bled_promo