Ko si prepričan, da se ti v življenju ne more zgoditi več nič, se ti zgodi glasbeni projekt skupine Modrijani in Jana Plestenjaka (ljubkovalno bi lahko ta projekt imenovali ModriJAN) in pesem En poljub. Vendar počasi in po vrsti. Za skupino Modrijani, ki ima za komad Ti, moja rožica sem slišal povsem po naključju – namreč ta skupina je razprodana do konca leta 2014, poleg tega pa jim je uspelo dvakrat razprodati dvorano Stožice dvorano Golovec v Celju. Da tega, da si je komad Ti, moja rožica na YouTubeu ogledalo že več kot 2.000.000 ljudi, niti ne omenjam – tako sem prvič slišal za njih. Imajo cel kup komadov, ki pa so na srečo zaobišli moja ušesa in upam, da ostane še naprej tako.

Na drugi strani je Jan Plestenjak, ki vedno znova napolni dvorane, saj je njegova publika vedno enaka – no, vsako leto je starejša, ampak to ni nič takšnega. Njegovi komadi, ki jih na žalost ne znam našteti “iz glave”, so lahkotni. Sam se spominjam njegovega izleta v “rap sceno” – Naj stvari so tri – ne priporočam ogleda, kajti lahko povzroči različne čudne občutke!

Ko sem slišal o tem skupnem komadu, z naslovom En poljub, sem se vprašal, kdo se na koga “šlepa”? Jan na Modrijane, ali Modrijani na Jana? V bistvu je povsem nepomembno, kajti komad bo zaprmej predvajan na vseh komercialnih radijskih postajah do nezavesti – na srečo obstaja Val202, kjer srčno upam, da se bodo temu komadu ognili v velikem loku.

Ker v teh časih ne gre brez videoposnetkov, je tukaj posnetek snemanja komada En poljub. Jeap, objavil sem ga, sedaj grem v kot in tri očenaše zmolit! Premiera komada bo 6.1…

Jan, Coto in Modrijani – En poljub (snemanje)

18 Responses to Modrijani in Jan Plestenjak – pesem En poljub – ModriJAN

 1. Nordstar pravi:

  Roni tale objava je pa pocen. Sicer si cel zgrožen, ampak hudič ti ni dal miru, da ne bi objavil. Je le nekaj hudih TAGOV not, a ne?

 2. TotiStajerc pravi:

  Sram te bodi. Modrijani izvajajo slovensko narodno glasbo in sram te je lahko da ne spoštuješ vseh izvajalcev ali slovenske glasbe. (celo zgražaš se)

  • had pravi:

   ze v kotu, na koruzi, klecim..

  • Janč pravi:

   Toti Štajerc, če Rožico lajnajo dve leti po vseh veselicah (vključno s Čuki),
   še ne pomeni, da je to narodna glasba.

   Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica je klasičen primer debiloidne glasbe,
   podobno kot Mačo, zgrabi me za krtačo in na stotine podobnih,
   ki se na teh koordinatah žal čedalje bolj prijemajo.

   Človek še razume, da to poslušajo 4-5 letniki, sj je pač na njihovem razvojnem nivoju,
   da pa to poslušajo starejši, pa ni nobenega opravičila.

 3. Tomaž pravi:

  Dvakrat razprodati Stožice je do zdaj uspelo le Perpetuum Jazzile, Modrijani so dvakrat razprodali dvorano Golovec v Celju.

 4. Tomaž pravi:

  Modrijani niso dvakrat razprodali Stožic, ampak dvorano Golovec v Celju. Dvakrat razprodati Stožice je do zdaj uspelo le Perpetuum Jazzile.

 5. Mirko pravi:

  Pljuvanje čez vse kar ti ni všeč iz prve….
  Kako slovensko. Sam nisem ljubitelj narodnozabavne glasbe, vendar prepoznam, da so vse izvedbe Modrijanov kvalitetno narejene. Definitivno med bolj profesionalnim bendi v Sloveniji.
  Stil glasbe pa pač je tak kot je.

  • Janč pravi:

   Mirko, butalstvo nima nobene povezave ne s kvaliteto ne s slogom (narodnozabavna) glasbe.

   In njihova najbolj poznana pesem Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica je klasičen primer glasbe za 4-5 letnike in za zaostale v razvoju.

   Ni noben slučaj, da jo pojejo tudi Čuki. Ampak kljub temu Čuke cenim bolj, ker se oni pač zavedajo, da pojejo trash in iz tega kujejo denar.

   Podobne pesmi se v zadnjih letih množijo, prijemajo in uveljavljajo neverjetno množično.

   Poneumljanje množic je očitno marsikomu v tej družbi v zadnjih letih močno v interesu.

   Negativna selekcija brsti kot še nikoli prej, tudi na področju glasbe.

   • Metka54 pravi:

    Ne morem mimo tega komentarja – na žalost. Tudi jaz veliko raje poslušam kakšnega Ravela ali simfonike, pa vendar me je zmotilo le nekaj. Ja tisto pesem /ti ti ti si moja rožica/ sem slišala, mi tudi ni segla v srce, ampak ti primerjaš Modrijane in Čuke. Očitno ti prvi niso preveč všeč. Aha, da Čuki igrajo za denar? Zakaj pa Modrijani? Menda ja ne za krompir. :)

    Meni je peem En poljub všeč. Pač sto ljudi, sto okusov.

    • Janč pravi:

     Nisva se razumela.

     Noben problem ni, če z glasbo služijo denar – čimveč, tem bolje.
     Problem je, če namenoma spustijo nivo svoje glasbe pod svoj dejanski nivo, zato da bi zaslužili še več denarja. In da to Čuki počnejo, je vendar evidentno.

     Še večji problem so pa uredniki na radijskih postajah, ki prav tako forsirajo trash, ponoči pa vrtijo kvalitetno slovensko glasbo, da zadostijo kvotam.

     En poljub je pa čisto OK. Sicer malo po slovensko jokava, ampak tudi takšne morajo biti.

 6. Hahaha, hvala za share in komentar. Komercialni radiji pa dvomim, da bodo preveč vrteli komad, ker ni ravno po nemških vzorcih. Tako kot niso “rožice”, seveda če govorimo o komercialkah tipa Radio 1, Center, Express, Antena. Tudi par Janovih komadov ni šlo čez njihovo sito – pa so vseeno hiti. Par tisoč glava publika pod odri se pač ne moti. In folk je tisti, ki odloči kaj je hit, ne Val 202, ne komercialni radiji. Je pa zanimivo, da kljub temu da nisi Janov fan imaš nenavadno veliko fotk iz njegovih koncertov ;)

 7. Janč pravi:

  On topic:

  Posnetek deluje nadvse spodbudno.
  Menim, da je za pohvalit, da so se telebajski odpravili v glasbeno šolo Cota in Jana.
  Morda se jih pa le kaj prime.
  Že če se naučijo samo tega, da se predpono pri petju uporablja drugače kot pri iztrebljanju (in petju refrena Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti), bo to velik napredek.

 8. Mare pravi:

  Še vseeno pa se od te glasbe dobro služi in živi ;)
  Zdaj pa dilema: poslušati sebe, ustvarjati sebi ljubo glasbo in iz dneva v dan živeti z ubogo plačo, ali pa na drugi strani poslušati ljudstvo (katerega roko na srce ni malo) in od tega dobro živeti?

 9. Jure pravi:

  Za tiste, ki tega očitno ne veste oz. sploh ne vem kje živite … Modrijani zadnjih nekaj let v celoti obvladujejo glasbeno sceno. Oni so carji, to so sanje o uspehu vsakega glasbenika …Na zadnje so oktobra 2x zapored (četrtek in petek) napolnili Dvorano Zlatorog, ki je “malce” večja od Golovca … Tudi Stožice so vsaj 3x premale glede na zanimanje publike … So Modrijani, potem pa res dolgo nobeden …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.