Ko si prepričan, da se ti v življenju ne more zgoditi več nič, se ti zgodi glasbeni projekt skupine Modrijani in Jana Plestenjaka (ljubkovalno bi lahko ta projekt imenovali ModriJAN) in pesem En poljub. Vendar počasi in po vrsti. Za skupino Modrijani, ki ima za komad Ti, moja rožica sem slišal povsem po naključju – namreč ta skupina je razprodana do konca leta 2014, poleg tega pa jim je uspelo dvakrat razprodati dvorano Stožice dvorano Golovec v Celju. Da tega, da si je komad Ti, moja rožica na YouTubeu ogledalo že več kot 2.000.000 ljudi, niti ne omenjam – tako sem prvič slišal za njih. Imajo cel kup komadov, ki pa so na srečo zaobišli moja ušesa in upam, da ostane še naprej tako.

Na drugi strani je Jan Plestenjak, ki vedno znova napolni dvorane, saj je njegova publika vedno enaka – no, vsako leto je starejša, ampak to ni nič takšnega. Njegovi komadi, ki jih na žalost ne znam našteti “iz glave”, so lahkotni. Sam se spominjam njegovega izleta v “rap sceno” – Naj stvari so tri – ne priporočam ogleda, kajti lahko povzroči različne čudne občutke!

Ko sem slišal o tem skupnem komadu, z naslovom En poljub, sem se vprašal, kdo se na koga “šlepa”? Jan na Modrijane, ali Modrijani na Jana? V bistvu je povsem nepomembno, kajti komad bo zaprmej predvajan na vseh komercialnih radijskih postajah do nezavesti – na srečo obstaja Val202, kjer srčno upam, da se bodo temu komadu ognili v velikem loku.

Ker v teh časih ne gre brez videoposnetkov, je tukaj posnetek snemanja komada En poljub. Jeap, objavil sem ga, sedaj grem v kot in tri očenaše zmolit! Premiera komada bo 6.1…

Jan, Coto in Modrijani – En poljub (snemanje)