Zagorska noč. Tista noč v letu, ko se v Zagorju dogaja. Ulice so polne ljudi. Severina in ostali glasbeni izvajalci navdušujejo mesto polno ljudi. Pijača. Veliko pijače. In mladi, ki se družijo in posedajo po mestu.

Alkohol naredi žival iz človeka. Dejstvo! Ljudje postanejo nerazsodni in poskušajo dokazovati svojo “moč” podkrepljeno z alkoholom. Včeraj se je zgodilo ravno to. Udarec, sicer zgrešen, vendar je vseeno roka zadela v telo in padec dva metra nazaj na cesto. Kri. Rešilec. Strah in panike. Zlomljeno 12 vretence. Noč v bolnici. Na srečo ni bilo nobenega vozila, da bi ga povozil! Operacija v UKC in nihče točno ne ve, kako se bo vse skupaj končalo. Ali bo mladostnik ostal hrom za vedno ali pa bo uspešno prestal operacijo in nadaljeval svoje življenje po začrtani poti. Odličnjak, zlati maturant, nadpovprečen študent arhitekture. Moj nečak!

Ja, življenje je čudna stvar, sploh ko si nekdo vzame pravico odločati o življenju drugega. Podkrepljen z alkoholom in nerazsoden. Brez opravičila.

Dan potem razmišljam o tem, kaj bi lahko storil? Se mu maščujem? In s tem pokažem, da sem še slabši, kot je on? Se pogovorim z njim in mu razložim, da ima človek eno samo življenje? Ne bo zaleglo, saj se danes verjetno tudi sam zaveda vsega tega. Naj mu uničim življenje za vedno, kot bi to storil “Dexter“, ali pa samo prepustim vse skupaj življenju in verjamem, da bo karma poskrbela zanj? Veliko vprašanj, vendar ne najdem pravega odgovora.

Kaj se mora zgoditi v človeku, da nekoga udari? Iz kje izhaja vse to sovraštvo, ki je prisotno v ljudeh? Zakaj se je vedno potrebno spraviti na tiste ljudi, ki ne bi niti muhi storili žalega?

Ja, policija je naredila prijavo. Vedo, kdo je bil. Je problematičen. In sam se bom potrudil, da bo ta zgodba dobila epilog tudi na sodišču – civilna tožba in fant bo do konca življenja delal za to, da bo plačeval za svoje dejanje. Ne, ni potrebe po zaporu. Niti ni potrebe po maščevanju. Še manj po tem, da bi človeka izobčili in s prstom kazali nanj. Takšnega človeka najbolj kaznuješ tako, da se bo vsak mesec spomnil, da mora plačati, veliko plačati, ker je storil to, kar je storil.

Vmes pa držim pesti, da se bo operacija srečno iztekla in da ne bo nečak za vedno pristal na invalidskem vozičku, ker se je nekomu zdelo hudičevo zabavno uničiti drugemu življenje. Me pa zanima, kako ta fant danes spi? Upam, da ne bo nikoli več mirno spal. In upam, da ga srečam…

Tin! Drži se!

photoma3

33 Responses to Z enim udarcem uničiti življenje mladostniku

 1. Anonimno pravi:

  Ne vem na koga naj se obrnem za to vprašanje. Tina namreč poznam in mi je to res grozna novica…se ze ve če je vse vredu z njim?

 2. the man pravi:

  če bi alkohol ilegalizirali in legalizirali marihuano…. stem da bi bila dobavljiva samo v določenih trgovinah in ne da jo prodajajo osebe z ulic kot se to dela sedaj… s tem da bi bila marihuana lepo vzgojena brez špricanja in dodatkov.. bi bil svet veliko lepši in nobeden nebi bil nasilen tako kot tej kronjoti ki hodijo po žurkah in pretepajo nedolžne ali pa izazivajo pretep… in kar je glavna stvar – nebi prišlo do tega udarca… saj ko je človek zadet je miren in se ima lepo ^_^

  • Anonimno pravi:

   A dej dej trava sploh ni problem… Ne govorit bedarij.. Problem je samo alkohol in nic drugega.. In glup narod ki je jezn sam na sebe…

  • Anonimno pravi:

   ah dej dej… problem je v tistih par posameznikih…
   se da čist fajn zabavat z alkoholom brez kakršnegakoli nasilja.

   tkole posploševat zadevo je kr dost idiotsko… pol bi lahk tud reku da kadilci trave
   so pa “vsi nonstop zadeti brezposelni hašišarji z odmrlimi možgani”
   pa dobr vemo da niso vsi taki..

 3. Anonimno pravi:

  Tin drzi se in naj ti soncek posije ker on bo zavedno v temi….

 4. anony pravi:

  Da še jaz povem glede alkohola. Pijem ga in se ga kdaj napijem ampak v mejah normale in nikoli nisem imel probleme, nisem razgrajal, nisem se tepel.

  Nekateri se ga pa napijejo in potem iščejo probleme. Zakaj vse skupaj vreči vse v slabo luč?

 5. Anonimno pravi:

  Upam na vse dobro! Sem poznala fanta in vem, da je on zadnja oseba, ki bi “iskal” pretep ali komurkoli želel kaj slabega. Drži se!

 6. Anonimno pravi:

  ne morem vrjet, groza od groze, upam da se vse dobro izteče! Tin drži se!!!

 7. Anonimno pravi:

  ..hmmm..policija naredila zapisnik,storilec znan..kaj in koliko bodo pa naredili!!??glede na to da je vse več pritožb nad malomarnostjo in neučinkovitostjo policije!!sej vem da se bo našel kak in bo dal repliko na komentar,vendar tako je.vse preveč poslušamo na poročilih o tem in onem policija pa..ne mečem slabo luč na njih ampak določene zadeve enostavno niso v interesu organov kateri naj bi nas ščitili,pa ne mislim na vse,vendar določenim oz.veliki večini uniforma da krila!!
  fanta ne poznam in nisem iz teh krajev pa vendar vse najboljše,tebi pa le veliko sreče in da dosežeš pravico na sodišču.pa naj plačuje ko je pa tako močen!!

 8. Mavrična pravi:

  Problem ni v alkoholu, problem je v agresivnih ljudeh, ki jim je nato alkohol za izgovor in olajševalna okoliščina.

  Tinu želim čim prejšnje in čim boljše okrevanje.

 9. Ines pravi:

  #GROZNO!

  Fanta sicer ne poznam, vendar upam da bo vse v redu z njim! Ter mu seveda želim čimprejšnje okrevanje…

  In ja Zagorska noč, polno ljudi, tistih ki se znamo zabavati brez alkohola oz. v mejah normale, ter tistih ki se ne. Odličen primer je bila na koncertu Severine, najstnica, ki je stala v množici za menoj. Napila se dobesedno kot KRAVA, se drla (po njeno pela), mahala z rokami kot zmešana in to s pijačo v roki, se pomankljivo oblečena ponujala na pladnju… ko ji rečem naj se malo umiri, da NI SAMA, mi odgovori JA TKO SE MI ZABAVAMO!

  ? Torej to je zate ZABAVA?
  Naj povem da punca, ni dala miru, dokler je en moški ni dobesedno ugriznil v roko! Ter ji dal na tak način vedeti, da je ima dovolj. In ona potem vsa užaljena! Torej to je zabava? Sama sem tudi mlada, 23. letna, vendar VEM da ni alkohol edini način, da se ti “zabavaš”! #ŽALOSTNO RES!

  Ni čudno, da smo potem tam, kjer smo…

  • Anonimno pravi:

   lepo razmisljas ampak na zalost taksnih je vse manj: droga in alkohol so vzeli maha pri mladih posebaj: žalostno ampak resnicno :

 10. Tadej Peršič pravi:

  Nimam besed za tole Roni. Ko ti tako brezumno nasilje pride blizu (prizadene nekoga, ki ti je blizu/ga imaš rad), takrat se še posebej zaveš te ogabnosti, ki je – nasilje! Sam že cca. 15 let bolj kot ne *ne maram alkohola* (večkrat o tem napišem kaj na FB, objave na blogu mi pa še ni uspelo napisati; mislim kdaj & zakaj sem ga ‘zasovražil’), vsaj prekomernega uživanja le-tega, še bolj pa jasno* ne maram nasilja*…

  Držim pesti za nečaka Tina, da se bo kar se da srečno tole izšlo!!

  P.S. O tem kako ‘sovražim’ (in kdaj je to močno “kliknilo v meni”) nasilje sem pa celo napisal objavo na svojem blogu – takrat je bil še na Sopci, sedaj je importan v WP – davnega leta 2007. Če hočeš si jo lahko prebereš (klik: https://tadejp.wordpress.com/2007/07/30/se-enkrat-kdaj-tocno-sem-zasovrazil-nasilje/), sem pa takrat še dokaj ‘čudno’ pisal, zato jo je mogoče malo težko brati :( (več o tem:

 11. dasdas pravi:

  Slabo luč metati na alkohol, ja kaj ti pa drugega ostane če se komu kaj naredi. Prvo stvar da mečeš probleme na alkohol. Sam po sebi alkohol ni nevaren ampak oseba ki jo konzumira že trezna nima normalnega obnašanja.

  To je ta razlika ko idiot pije in je nevaren že idiot ko je trezen.

  Ampak seveda sedaj zaradi nekega dogodka bodo vsi slabo luč dali na alkohol, še nisem imel problemov a sem znal piti, sem se ga napil – sem znal sebe omejiti, nisem iskal problemov itd.

 12. Anonimno pravi:

  Nobeden pa ne razmislja da je mogoce biu on pobudnik da se je to zgodilo ;)

  • Anonimno pravi:

   Verjem da ni bil, ne govorte ce ne veste zgodbe;)

  • Anonimno pravi:

   Če bi poznal/a Tina bi vedel/a, da ni biu pobudnik SPLOH pa če poznaš storilca, ki je znan po vseh možnih bedarijah ki jih počne/ je počel po Zasavju. Res upam, da bo s Tinom vse v redu in, da storilca nekam zaprejo ter ne spustijo več v javnost, saj takšnih ljudi družba nikakor ne potrebuje.

 13. yxyx pravi:

  Kolikor mi je znano, je Tin uspesno prestal operacijo. Srecno!

 14. had pravi:

  res je. Tin je uspešno prestal operacijo.. vijaki ga bodo spominjali na to noč.. hvala za skrb..

 15. Anonimno pravi:

  In zakaj nihče ne napiše s polnim imenom kdo je storilec, zakaj se ga tako skriva, naj se ga javno izpostavi.

  • had pravi:

   is preprostega razloga.. ker ne verjamem v to, da bi si kdorkoli lahko vzel pravico v svoje roke.. dokler se ne koncajo postopki in institucije to dosodijo..

  • Anonimno pravi:

   Zato, ker bi takoj imel za vratom informacijsko pooblaščenko. Še ne veš, da se v naši državi barab ne sme izpostavljati z imenom in priimkom? Zaščita osebnih informacij, “nihče ni kriv, dokler ne odloči sodišče”, in kaj jaz vem kaj še vse.

 16. Anonimno pravi:

  Tole tvoje pričakovanje je naivno, v opisu sem zasledil, da je stari znanec policije, torej so ga inštitucije že imele v postopkih in še vedno je in bo “aktiven”. Menim, da bi ga morali javno izpostaviti, ker mogoče bi pa javni linč imel kaj več učinka. S tem mislim na kazanje s prstom v smislu: “a ti si tisti, ki je naredil…”, ne pa kakšnih nasilnih akcij.

  • had pravi:

   se strinjam s teboj. tudi sam sem razmisljal o tem. vendar vseeno ne zelim iti tako dalec. se verjetno sam zaveda, kaj je storil. za ostalo pa bodo poskrbele institucije..

 17. Anonimno pravi:

  Ko berem tvoj komentar na sobotno dogojanje se seveda strinjam,da sam dogodek ki ga omenjaš ,je uničil življenje dveh ljudi,žal mi je Tina zaradi hudih poškodb,želim mu čim hitrejše okrevanje.Po drugi strani pa zmerjaš človeka z Živaljo.Zato imam za tebe vprašanje,kako je do tega dejanja prišlo? Živalski nagon?Vsaka medalja ima dve plati,zato menim da Tin ni tako nedolžen kakor ti trdiš.Kolikor berem komentarje o alkoholu in ostalih substanc,me zanima če so naredili laboratorijske teste.

  • had pravi:

   nikjer nisem napisal, da je storilec zival.. Alkohol naredi žival iz človeka. tole sem napisal

   na insinuacije, ki nimajo veze z nicemer, pa pac ne bom odgovarjal.. na sreco je bilo dovolj pric..

 18. Anonimno pravi:

  Praviš da je stari znanec Policije.Ali Policija šteje prometne prekrške tudi za fizično nasilje?

  • had pravi:

   nikjer ni zapisano, da je stari znanec policije.. samo Je problematičen.

   razumevanje zapisanega dela probleme? ali pac provociranje..

 19. Anonimno pravi:

  Kaj se mora zgoditi v človeku, da nekoga udari? Iz kje izhaja vse to sovraštvo, ki je prisotno v ljudeh? Zakaj se je vedno potrebno spraviti na tiste ljudi, ki ne bi niti muhi storili žalega?….Predvidevam da tudi storilec, ni želel namerno tako poškovati Tina? Tin je res v tem primeru žrtev, vendar pa sem 100% prepričan, da se prepir ni zgodil iz nič, in da ima tudi fant svoje priče, ki bodo povedale zgodbo….Sem pa slišal že toliko zgodb iz strani Tin-ovih prijateljev, da nevem več kateri zgodbi verjeti. LP

  • had pravi:

   se zadnjic.. glede na to, da komentiras iz istega ip naslova.. seveda sem pricakoval, da se bo nasel nekdo, ki bo postavljal tocno taksna vprasanja.. nisem niti dvomil v to, da se bo nasel anonimnez, ki bo vse tocno vedel..

   sodisce bo imelo zadnjo besedo..