Tihomir Orešković je nestrankarski kandidat, ki je v decembru dobil mandat za sestavo hrvaške vlade. Davor Jurkotić pa je voditelj oddaje U zdrav mozak. Davor pokliče znane osebe (Željka Keruma, Jadranku Kosor, Branimirja Glavaša) in se dela norca iz njih v tujem imenu. Seveda so takšni posnetki precej zanimivi in ljudje jih rade volje pogledajo na YouTube kanalu U zdrav mozak.

Miro Cerar, ki se mu zadnje dni dogajajo čudne reči je imel očitno to srečo, da se je Davor Jurkotić odločil, da ga pokliče kot novi hrvaški mandatar Tihomir Orešković in se z njim pogovori glede ograde in vseh ostalih stvari.

Pogovor je vreden vašega časa. Mene pa je presenetilo predvsem par stvari – kako lahko kar nekdo pokliče premiera Slovenije in se iz njega dela norca? Ok. Razume, da si želimo dobrih odnosov s Hrvati. Razumem tudi, da Miro verjetno ne pozna Tihomirja Oreškoviča, ampak če lahko vsak človek pokliče premierja in se iz njega dela norca, potem me skrbi za vse skupaj. Po drugi strani pa niti ne razumem, zakaj se je Miro Cerar z njim pogovarjal v hrvaškem jeziku?

Peace, ljubav, bog / besede, s katerimi konča pogovor Miro, mi nekako ne gredo v kontekst z njim in ne razumem povsem, po kakšnem protokolu je to. Če je to način komunikacije dveh držav, imamo še srečo, da ni več sranja med Slovenijo in Hrvaško..