Sem levičar. Že od nekdaj. To priznam. Podpiram levico. Vendar to, kar imamo sedaj v Sloveniji na oblasti, ni levica. Levica bi se morala zavzemati za socialno državo. Levica bi morala vlagati v izobraževanje in infrastrukturo. Levica bi morala podpirati znanost. Levica bi se morala ukvarjati s stvarmi, s katerimi se ta vlada ne ukvarja. Ne potrebujemo všečne vlade, ki ne ve kaj dela, ampak potrebujemo vlado, ki zna stvari postaviti na svoje mesto, pripraviti reforme in jih speljati do konca.

Ko predsednik vlade, dr. Miro Cerar, označi stavko policistov za sramoto, bi se morali vprašati o tem ali je še vedno primeren za predsednika vlade. Ja, lahko to izjavi v družbi kolegov. Ampak ko to izjavi na tiskovni konferenci, pred množico kamer, pa je to znak, da je šlo vse skupaj precej predaleč. Zakaj? Iz povsem preprostega razloga – ker je par dni pred tem popustil določenim sindikatom, za precej večji znesek. Ampak tisto ni sramota, če izsiljujejo. Da ne omenjam SDH, DUTB

Policisti, na njihove plače, predvsem pa opremo in vse ostalo se opozarja že zelo dolgo časa, pa so sramota, ker se odločijo za stavko. Ja, nekoč je predsednik vlade izjavil, da ne more preživeti s 3000 euri neto. Policisti pa morajo z veliko veliko veliko manj.

Ne, nimam rad policistov. Ravno nasprotno. V večini primerov jih imam za inkasante, ki pobirajo denar od državljanov. Ampak pri njihovi stavki jih podpiram. Bolj, kot kakšne druge javne uslužbence, ki jih je sicer več in imajo močnejši sindikat.

Država predpisuje zakone, ki jih morajo policisti uveljavljati. Seveda vedno pizdimo čez policiste, ker nam dajo kazen, ki je povsem neumna, ampak nihče pa v takšnih primerih ne pomisli, da je nekdo drug napisal tak zakon in da denar ne gre v “žep” policistom, ampak državi, da sploh lahko funkcionira. Ne, naša država ni vitka in se ne zna prilagajati razmeram.

Žalostno je, da je bilo veliko upov položenih v vlado Mira Cerarja – po vsem tem času ni niti enega omembe vrednega dejanja, ki bi mi vrnil zaupanje v to, da so volivci izbrali pravega mandatarja. No, imamo žično ograjo in cel kup obljub o reformah, ki pa jih nihče ne realizira. Tako bodo minila štiri leta in nič se ne bo spremenilo. Nove volitve, novi obrazi. Desnica bo še močnejša, levica pa se ne bo znala konsolidirati in stopiti skupaj in narediti nekaj za svoje državljane.

Definitivno pa pričakujem, da se bo Miro Cerar opravičil za izjavo, da je stavka policistov sramotno dejanje!

Policija pred parlamentom 07