Zlatko Zahović / Agim Ibraimi / SMSi in opravičilo

Nisem ljubitelj nogometa in le redko spremljam nogometne tekme. Tudi igralcev, ki igrajo v Sloveniji ne poznam. Vem, kdo je Zlatko Zahović in v zadnjih par dnevih sem ugotovil, da je tudi Agim Ibraimi igralec nogometa. Prav tako pa sem ugotovil, da ni ravno najboljše, če si Zlatko in če pošiljaš Agimu SMSe, ki so vse prej kot smešni in prikažejo žalost komunikacije v nogometnem svetu. Tudi odnos med ljudmi.

Zadnje dni so mediji polni SMS komunikacije med Zlatkom Zahovićem in Agimom Ibraimijem. Na takšne SMSe ne bi bil nihče ponosen in ko sem jih jaz bral, sem bil presenečen. Razumem. Nogometaš. Razumem, da je hotel kupiti Katanca, njegovo hišo in Šmarno goro. Razumem, da je človek impulziven in da izreče stvari, za katere mu je žal in se kasneje opraviči. Vse razumem, saj smo vsi krvavi pod kožo.

Vendar vseeno ima Zlatko Zahović malce bolj pomembno vlogo v nogometnem klubu in njegovi SMSi so prikazali tisto česar v nogometu ne bi smelo biti. Kakšni so bili vzroki? So sploh pomembni? Makedonski reprezentant se je postavil nasproti Zahovića, ki je zagovarjal navijače in ker se je Zahović počutil ogroženega, se je spravil na nivo, ki ni primeren nikjer – še posebej ne v športu. Žaljenje nima mesta v športu. Žaljenje vere, naroda in mame..

Kakšna je bila torej SMS komunikacija? (vir)

Zlatko Zahović: Oprosti uzalo si me nisi Fajic al si …
Zlatko Zahović: Picko
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: To sto si me pljuvao… Mi preko toga ne prolazimo. Znas ti to dobro
Agim Ibraimi: Ti meni majku?
Agim Ibraimi: A jas sam šiptar

Zlatko Zahović: Ko te napalijo Glupane
Zlatko Zahović: Ne mas mudA?
Zlatko Zahović: Javi se heroj
Zlatko Zahović: Sto spre to bolje
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: OK hvala ti za sve.

Zlatko Zahović: Ifi
Zlatko Zahović: Idi

Agim Ibraimi: Ti si me otjerao u to u vrvnoj formi
Agim Ibraimi: Sram te bilo

Zlatko Zahović: Govno
Zlatko Zahović: Imaj postovanja

Agim Ibraimi: Ne, ne. Brez pluca sam igarao za tebe. Ali znaj, ima BOGA. Vratit ce ti se to sve. Neces ni znati iz koje strane dolazi.

Zlatko Zahović: Ma nema problema ne znas de ti je mesto? GOVNO DOVEO SAM TE IZ GOVANA

Agim Ibraimi: Igraj sad sam. Hvala ti za sve jos jednom

Zlatko Zahović: Uf uplasijo sam se
Zlatko Zahović: Maribor je mnogo velik
Zlatko Zahović: Ti u Repki Ko paspalb
Zlatko Zahović: J

Agim Ibraimi: Maribor je uvek u mom srcu, ali ti nisi. I tako niko te voli. I molim te nemoj mi vise pisat i zvat jer si dosadan kad popijes.

Zlatko Zahović: Uf klanjaz ti se ! Samo nemam vremena za budale
Zlatko Zahović: Klanjam
Zlatko Zahović: Uf kako si me. Uvredio

Agim Ibraimi: Istina boli.

Zlatko Zahović: Da da i te be ! Uvredijo si me !
Zlatko Zahović: Pijan si ti kad se klanjas
Zlatko Zahović: Ali od budala
Zlatko Zahović: Zato ima mrtvih

Agim Ibraimi: Hvala sto si me nazvao tako…vredjas moju vjeru.

Zlatko Zahović: ne ti moju Veru To je Nogomet! Tvoja mera je Smrt
Zlatko Zahović: Volim te ko sina! Ali tako razocaranje? Boli
Zlatko Zahović: Nisam vise direktor sad si ti!
Zlatko Zahović: Menjas sve

Saturday 00:51
Zlatko Zahović: Pijana ti je bila Majka Govno

Saturday 20:45
Zlatko Zahović: Pridi jutri da resimo kao ljudi !

Kakšen je konec zgodbe? Zlatko Zahović se je opravičil in to je to. Kot smo navajeni v Sloveniji – če to delajo politiki, direktorji in vsi ostali, si “lahko” to privošči tudi Zlatko Zahović in stvar bo čez par dni ostala le še nek daljni spomin. Nogomet se bo igral naprej in Zlatko bo še naprej užival podporo navijačev. Ibraimi pa je v tem primeru zgolj kolateralna škoda, kar je Zahović dokazal že večkrat!

Sam bi v športu zahteval ničelno toleranco do nasilja / tako fizičnega, kot verbalnega. To pač nima vstopa v svet športa! Kljub temu, da verjetno marsikdo vidi v Ibraimiju “izdajalca”, ki je poslal SMSe naprej novinarjev, pa se mi zdi to prav. Počasi se bo potrebno ukvarjati tudi s takšnimi stvarmi in prav je, da se v javnosti vidi, kakšne stvari si nekateri “izbranci” lahko mirno privoščijo!

  1. Joj Had, pa brez zamere…..na te stvari se res ne spoznaš, so stvari, ki so svete in morajo ostati v slačilnici, to se dogaja povsod po svetu, ni to naš noben izum. Šlo je za zasebno komunikacijo v okviru slačilnice, niso bile to uradne izjave za javnost. Tu je ta politična korektnost odveč.

    1. ni slo za dogajanje v slacilnici.. slo je za nasilje, ki se je zgodilo na igriscu.. slo je za klofuto navijaca igralcu.. ker si lahko to dovolijo, ce imajo zaupanje pri nekaterih ljudeh v klubu, ki jim seveda to pride prav..

Komentarji so zaprti.