Dan upora proti okupatorju mora desnica izkoristiti za svoje poslanstvo – deliti narod, potvarjati zgodovino, predvsem pa napisati vse mogoče nebuloze, ki so povezane z OF in NOB. Janez Janša, Žiga Turk in Jože Tanko so pokazali svoje poznavanje zgodovine in svoj odnos do tistih ljudi, brez katerih oni ne bi imeli možnosti izražati svoje mnenje v svobodni Sloveniji.

Ja, desnica se na vse pretege trudi, da bi spremenila zgodovino. Da bi bili domobranci tisti, ki so osvobodili Slovenijo in da so bili oni tisti, ki so se borili proti sovražniku. Verjetno je v njihovem svetu precej velik “cluster fuck” in verjamem, da so te njihove izjave na Twitterju posledica spinanja, ki se ga gredo že dolga leta, pa vendar ne dosežejo nobenih učinkov.

Vztrajni so, to jim je potrebno priznati. Tudi trudijo se. Ampak zgodovine se ne da spreminjati na takšen način, kot si želijo. Predvsem pa so prozorni – narod pač ne pada več na puhlice, zgolj njihovi najbolj zvesti vazali, ki verjamejo v njihovo zveličanost.

Ne. Ne bom tiho, ko bodo osebe, kot je Janez Janša pljuvale čez OF. Ne bom se spustil na njihov nivo in jih žalil, kot oni počno vsak dan. Mogoče bi se s takšnimi ljudmi morale začeti ukvarjati posamezne institucije, kajti tak nivo komuniciranja ne sodi niti med najbolj primitivne ljudi.

Vendar Janez Janša vsakič znova vsem nam dokaže, da še nismo doživeli njegovega dna. Da je mogoče vedno znova in znova iti še globje in biti bolj poniževalen. To mu gre dobro od rok, ampak to je tudi edino, kar mu je še preostalo. Sram me je, da si politik in predsednik stranke SDS sploh dovoli takšne izjave!

jansa_of