Dan upora proti okupatorju mora desnica izkoristiti za svoje poslanstvo – deliti narod, potvarjati zgodovino, predvsem pa napisati vse mogoče nebuloze, ki so povezane z OF in NOB. Janez Janša, Žiga Turk in Jože Tanko so pokazali svoje poznavanje zgodovine in svoj odnos do tistih ljudi, brez katerih oni ne bi imeli možnosti izražati svoje mnenje v svobodni Sloveniji.

Ja, desnica se na vse pretege trudi, da bi spremenila zgodovino. Da bi bili domobranci tisti, ki so osvobodili Slovenijo in da so bili oni tisti, ki so se borili proti sovražniku. Verjetno je v njihovem svetu precej velik “cluster fuck” in verjamem, da so te njihove izjave na Twitterju posledica spinanja, ki se ga gredo že dolga leta, pa vendar ne dosežejo nobenih učinkov.

Vztrajni so, to jim je potrebno priznati. Tudi trudijo se. Ampak zgodovine se ne da spreminjati na takšen način, kot si želijo. Predvsem pa so prozorni – narod pač ne pada več na puhlice, zgolj njihovi najbolj zvesti vazali, ki verjamejo v njihovo zveličanost.

Ne. Ne bom tiho, ko bodo osebe, kot je Janez Janša pljuvale čez OF. Ne bom se spustil na njihov nivo in jih žalil, kot oni počno vsak dan. Mogoče bi se s takšnimi ljudmi morale začeti ukvarjati posamezne institucije, kajti tak nivo komuniciranja ne sodi niti med najbolj primitivne ljudi.

Vendar Janez Janša vsakič znova vsem nam dokaže, da še nismo doživeli njegovega dna. Da je mogoče vedno znova in znova iti še globje in biti bolj poniževalen. To mu gre dobro od rok, ampak to je tudi edino, kar mu je še preostalo. Sram me je, da si politik in predsednik stranke SDS sploh dovoli takšne izjave!

jansa_of

11 Responses to Janez Janša / Žiga Turk / Jože Tanko in njihov pogled na OF / #FOJanša

 1. Tadej pravi:

  Citiram: “Janez Janša, Žiga Turk in Jože Tanko so pokazali svoje poznavanje zgodovine in svoj odnos do tistih ljudi, brez katerih oni ne bi imeli možnosti izražati svoje mnenje v svobodni Sloveniji.” In to so bili (tudi) ljudje, zaradi katerih se od ’45 do ’91 ni smelo (če nisi hotel pristati na Golem otokui) javno izražati “neprimernih” mnenj.

  • Milan Korbar pravi:

   Tadej, koliko njih, ki so pristali na Golem otoku od, recimo, 1960 do 1991 pa poznaš? Osebno!

  • Hk pravi:

   En velik larifari. Večje blamaže da je ni, manipulacije, da ne omenim iskanje nevidnega sovražnika, zlasti iz tistih časov, v kateri je on, in tudi ostali, sam participiral.

   Po logiki dotičnih ljudi in njega, naenkrat samo velja tisto, kar je bilo po vojni kajne? Vsi četniki, ustaši, domobranci, take ali drugače “milice” so kar enkrat postali nedolžni civilisti in otroci. Malo preberi kaj so drugje delali z izdajalci in koliko žrtev je bilo še po koncu vojne po Evropi. Da ne omenim, z logiko skregane izjave, da so domobranci prisegli nemcem, samo zato, ker so se bali, da bi jih partizani “potolkli”, ko bi nekoč bilo konec vojne.

   Še neki, velika razlika je med policijsko/paravojaško organizacijo, ki je bila lepo oblečena, nahranjena in oskrbovana z orožjem s strani nemcev in odporniško gibanje (po Evropi, ne samo Sloveniji), ki so bodisi nekaj orožja dobili od padlih vojašnic ali pa ga kradli okupatorju. Da ne pozabim, da zgleda nekateri politiki, morajo mešati politično ideologijo in uporabiti vsa sredstva v izgovor, da so se domobranci bojevali proti komunizmu za svobodo in prostor.

   Da ne bo pomote, vse kar se je zgodilo po 45, pa Goli otok, ni bilo fer in to nobeden intelektualni posameznik ne bo zanikal, ampak za kao kvazi ta cerkvene in bele, so samo tista obdobja pomembna, kjer so dobili denar in zemljo.

   Čudno, da je marsikateri vic krožil glede Tita in kosmate Jovanke, če so zaradi takih mnenj kar vsi leteli na Goli otok.

 2. vilma skrt pravi:

  Sram me je, da ljudje oz. človek, ki želi in se na vse pretege trudi postati prvi človek v državi, na tak podel način izpostavlja javnosti.

  Verjetno misli, da smo mi, navadni državljani, primitivci. Ampak se moti. Okrog prsta lahko vrti samo njemu podobnim in tistim, ki mu še vedno slepo sledijo.

  Ko pomislim, da bi ta isti človek vodil državo, me je groza in obenem strah, kajti tako se nam res slabo piše.

  Naj mu nekdo pomaga, lahko tudi nekdo tam zgoraj.

 3. krš pravi:

  “…svoj odnos do tistih ljudi, brez katerih oni ne bi imeli možnosti izražati svoje mnenje v svobodni Sloveniji.”

  kako pa komentiraš množico tistih ljudi, ki jim je bila masovno odvzeta možnost izražanja takoj po al pa že med vojno??? To ni problematično, verjetno, kajne??? Problem pa je nek Janša, ki pač čivka nekaj po svoje???

  Boring si z Janšo…. za Janšo vsi vemo kako in kaj, nič ni več novega in nič nas več ne preseneti. Obdeli še kej druzga, če maš jajca, poštenje, objektivnost… (mislim zgolj retorično, sej vem kok je ura)

 4. David pravi:

  Neodvisna komisija zgodovinarjev je pred cca 15 leti nedvoumno ugotovila, da je bil partizanski teror vzrok vaških straž.
  Prav tako je zgodovinsko dejstvo, da so komunisti prvi kolaborirali z nacisti – popolnoma odkrito do napada Rajha na SZ, in prikrito kasneje vse do konca vojne.
  Na levici je, in ne na desnici, da sprejme nekatera neprijetna dejstva in odpre dialog.

 5. mm pravi:

  Seveda, če ne bi šlo za zmes domobrancev in RKC-ja. Me prav zanima, kdo je za vrli zgodovinar…po možnosti kakšen Jež?

  Seveda se je SZ dogovarjala o delitvi Poljske in posledično dogovor o nenapadanju, kar ni blo po godu Britancem. Konc koncev, so pa britanci po koncu vojne lepo bratsko izdali poljake in jih podarili rusom …

 6. Jožef Bonifarti pravi:

  HAD očitno ne veš kaj dosti o osvobodilni fronti – no pravzaprav veš, le da zavajaš ljudi. Menim.

  V Vidmarjevi hiši se je govorilo o PROTIIMPERIALISTIČNEM boju (Britancem, Francozom,..) in fronti (PIF).
  Nič o uporu proti okupatorju.
  Komunisti so podpirali naciste – na velikem protestu proti podpisu pristopa k trojnemu paktu – kapitulaciji kraljeve vlade so “bili za mir” – niso podprli upornike proti okupatorju !!

  To pove vse.

  SMRT FAŠIZMU – SVOBODA NARODU je TIGRovski pozdrav, pozdrav antifašistov,
  kar so nam v šolah prikrivali in nas učili laži.

  Kdo je italijanskim fašistom izdal vodstvo antifašistov na MALI gori ?
  Komunist,
  kasnejši partizanski poveljnik Bruno TEKAVEC (povedal njegov sin v oddaji PRIČEVALCI).

  • had pravi:

   da, seveda. in ostale pravljice v katere verjames .. tudi brezmadezno spocetje je v tem rangu, kajne? in da je bil hitler clovekoljub?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.