Pri kraju Borovnica leži soteska Pekel (Hell Gorge), ki je lahko odlična destinacija v teh vročih dneh za pobeg iz Ljubljane. Temperature so podobne kot v Iškem vintgarju, le voda ni tako primerna za namakanje, saj je soteska sestavljena iz petih slapov različnih višin.

Potok Otavščica je krivec sotesko Pekel, to naravno znamenitost in ponuja prijetno ohladitev v teh dneh. Predvsem pa je soteska Pekel precej manj oblegana kot je Iški vintgar, ali Bled in Bohinj.

Z avtom se čez Borovnico pripeljete do izhodišča, gostilne Pekel. Za pot po soteski odsvetujem uporabo natikačev, ali podobnih zadev, saj je pot po gozdu, predvsem pa po skalah – na nekaterih odsekih je urejena ograja in stopnice, sicer bi bil dostop nemogoč.

Ves čas pot vodi ob potoku Otavščica in po gozdu in temperature so tako prijetne, da bi  legel na tla in zaprl oči in užival v bučanju vode, ki se pretaka in slapovih, ki ječijo. Prva dva slapova sta hitro dostopna, za ostale tri pa je treba malce več energije / glede na to, da imam sam strah pred višino, tokrat zaradi urejene poti nisem imel večjih težav, predvsem pa mi je bilo žal, da nikjer nisem mogel skočiti v vodo.

3 Responses to Soteska Pekel pri Borovnici / Hell Gorge / nasvet za pobeg iz Ljubljane

  1. Joško pravi:

    Hvala za te nasvete. Zakaj nisi mogel skočiti v vodo? Je ni dovolj za plavanje, kje je bila težava?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.