Gorski zdravnik je nadaljevanka, ki je v kratkem času obnorela Slovenke. V bistvu nisem nikoli mislil, da bom leta 2016 napisal takšen naslov, še posebej pa ne, da bo nemško-avstrijska televizijska produkcija obnorela Slovenijo in Slovenke. Pop Tv se zna it biznis in očitno zelo dobro pozna svojo ciljno skupino – to so verjetno iste osebe, ki so pred desetletjem (ali celo več) gledale Esmeraldo, Rebelde in vse ostale “pocukrane” nadaljevanke, ki so povzročale množično hipnozo.

Ne bom se postavljal v vlogo razsodnika, še posebej ne, ker te nadaljevanke še nisem gledal. V bistvu sem jo parkrat skoraj, ampak sem preventivno raje prestavil program. Kaj pa, če bi me potegnilo notri?? Šala!

Nimam problema s tem, da ljudje gledajo takšne nadaljevanke – še daleč od tega, če uživajo v tem, potem je to nekaj najlepšega, kar se jim lahko zgodi. In spoštujem njihovo odločitev. Tako, kot sem jo spoštoval ko so gledali Esmeraldo in se jokali, ali pa Rebelde – za slednje sicer ne vem točno, kaj je bila poanta zgodbe. Ampak ja, ljudje so gledali to, kar jim servira televizija. In uživajo v tem. Vsaj sodeč po komentarjih, ki jih v zadnjem času berem povsod o tej nadaljevanki.

V bistvu je nemško-avstrijska produkcija uspela narediti nekaj, kar našim televizijam ne uspe narediti. Prikovati pred TV zaslone različne generacije ljudi, ki potem sanjarijo, kako super bi bilo, če bi jih dotični zdravnik dejansko tudi zdravil v resničnem življenju. Ampak glej ga zlomka. Dr. Martin Gruber je doktor samo v nadaljevanki. Sicer pa je to igralec Hans Sigl, ki ima glavno vlogo.

Bravo Pop TV za odlično izbiro nadaljevanke, ki je v zelo hitrem času obnorela Slovenijo in združila staro in mlado pred TV zasloni. Žalostno in patetično, vendar resnično!

Kuj železo, dokler je vroče. Trač revije objavljajo intervjuje z dr. Gruberjem in pri nas so se že pojavile agencije, ki vabijo:

PO POTEH NANIZANKE GORSKI ZDRAVNIK! Super cena za 1-dnevni organiziran izlet z goHolidays: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu + turistično spremljanje + organizacija potovanja + osnovno nezgodno zavarovanje + vstopnina v prostore Bergdoktorhaus!

Mnenje o tem, pa bom rajši zadržal zase!