Pony - Press - Photo Ziga Intihar-105 Pony - Press - Photo Ziga Intihar-105

Pony kolo / GOR Kolesa in moj pogled na to

Danes so v Velenju predstavili prenovljeno Pony kolo, ki ga proizvaja podjetje GOR Kolesa (lastnika družbi BTC d.d. in Gorenje d.d.). Prenovljeno Pony kolo je precej blizu legendarnemu Pony kolesu, ki sem ga imel v mladosti, vendar ima eno veliko razliko. No, precej njih.

Pony kolesa so bila v nekih drugih časih nekaj, kar smo imeli vsi. Bila so cenovno dostopna, dokaj trpežna, predvsem pa so se med seboj razlikovala v barvi in v tem, ali je bilo kolo “rener”, ali ne. Sedaj je temu drugače.

Pony kolo lahko kupite v 28 različicah. Ja, prav ste prebrali. Izbirate lahko med dvema osnovnima modeloma: Classic in Sport, potem pa imate različne opcije.

Seveda je število različic povezanih tudi s ceno. Osnovna cena za Pony Classic je 329 eurov! Jeap, prav ste prebrali. Najdražja izvedba, ki jo ponujajo preko spletnega mesta http://rogbikes.com/ pa je 789 eurov. Da. Tudi to ste prebrali prav. Tudi najvišja cena Pony Sport je 789 eurov, najnižja pa 429 eurov.

Glede na to, da se je zadnja leta povpraševanje po Pony kolesih v Sloveniji, zaradi Red Bull eventa #gonipony dogodka, izjemno povečalo, sem pričakoval, da bo cena kolesa precej nižja. No, motil sem se. Namreč, če sem povsem iskren, bi bil za Pony kolo pripravljen plačati do 250 eurov – pa še to samo zaradi tradicije in obujanja spominov. Tako pa bom mirne duše preskočil to kolo in verjetno nisem edini, ki bo naredil podobno. Nočem biti negativen, vendar se za lastnike zgodba ne bo dobro končala …

Seveda sem šel preveriti kakšno kolo dobim za 789 eurov, kolikor stane najdražje Pony kolo. In ugotovil, da dobim čist hudega Gianta (treking) model 2017 za isto ceno.

Škoda. Pričakoval bi, da želijo prodati čim več takšnih koles – ampak očitno njim Slovenija ni primarni trg. Verjetno so drugje ljudje pripravljeni plačati za retro kolesa precej več, kot pa, vsaj po odzivih in komentarjih na družbenih omrežjih, pri nas. Srečnim lastnikom, ki se bodo odločili za nakup Pony koles, pa veliko varnih in uspešnih kilometrov. Škoda..