Bo Ivanka prva dama ZDA? Kaj pa naša Melania?

Melania Trump, prva dama ZDA. Ženska, na katero je ponosna polovica Slovenije. Ženska zaradi katere se je Slovenija delila na vaše in naše in zaradi katere so se bile težke bitke na raznih forumih in družbenih omrežjih. Ali bo res Ivanka Trump – hčerka Donalda Trumpa, ki bi jo on peljal na zmenek, postala prva dama ZDA? In kje se skriva Melania, saj je ni bilo od inavguracije več na spregled?

Par tednov nazaj je v Sloveniji, ko je Trump zmagal na volitvah, se je Slovenija polarizirala. Tako, kot se pri vsaki stvari. Del Slovenije je bil navdušen, ker je Slovenka postala prva dama ZDA, drugi del pa je ugotavljal, da gre le za farso. Sedaj, po inavguraciji, ko so kocke končno padle, pa lahko ugotovimo, da so imeli slednji precej bolj prav. Namreč, Melania se ne pojavlja nikjer več, kar so opazili tudi vsi svetovni mediji, prav tako pa njeno vlogo vse bolj prevzema Ivanka Trump – hčerka Donalda Trumpa, ki bi jo on povabil na zmenek.

Desnica v Sloveniji sicer tega ne komentira, vendar je očitno veselje, kaj vse bo Melania storila za Slovenijo in kako bo promovirala Slovenijo v svetu in kako bodo ljudje iz celega sveta drveli in hiteli v Slovenijo, da bi videli, kje se je rodila Melania – že pošlo in je bolj kot ne lanski sneg.

Zanimivo je sedaj spremljati odzive navdušencev nad Melanio, ki niso več tako glasni, predvsem pa se tudi oni začenjajo očitno počasi zavedati, da je Melanii vseeno za Slovenijo in je ona zgolj pritiklina predsednika ZDA, ki je potreboval takšno kuliso. Sicer bi se verjetno malce več pojavljala v javnosti in prevzela svoje naloge. To, da bo v New Yorku skrbela za sina je sicer lepo in prav, ampak vseeno bi se lahko zavedala tako ona, kot Donald Trump, da to ni navidezna pozicija, kot je to v Sloveniji, ampak da je to funkcija, ki jo mora nekdo opravljati. No, mogoče pa je Ivanka vseeno boljša izbira za prvo damo ZDA?

 

Komentarji so zaprti.