Kaj obiskati in si ogledati v Veroni / Verona v petih video minutah

Verona je od Ljubjane oddaljena 350 kilometrov in je tako odlično izhodišče za vikend izlet. Še posebej, če vas zanima opera, ali umetnost. Ali pa ste zgolj na poti v Gardaland. Kljub temu, da je za turiste najbolj prepoznavna po Shakespearove tragediji Romeo in Julija in ko ste v Veroni morate iti do Julijine hiše, jo pobožati po “prsi” in si zaželeti željo – če obesite ključavnico je to samo še “upgrade”.

Vendar je Verona še veliko več. Arena, kjer so vsako leto uprizorjene največje svetovne opere, trg Piazza delle Erbe, kjer se diči stolp Torre dei Lamberti, nadaljujete lahko z ogledom bazilike sv. Zenona in katedrale Santa Maria Matricolare. Dante Alighieri vas bo gledal v bližini s svojega spomenika, ko boste pot nadaljevalji do najbolj znanega mostu v Veroni – Ponte di Pietra, pod katerim teče reka Adiža.

Sam sem imel v nedeljo namen obiskati in vam predstaviti še ostale skrite kotičke Verone, vendar vreme ni bilo na moji strani in mi jo je krepko zagodlo. Množice ljudi, ki zasedajo ulice Verone – ne glede na vreme in ne glede na čas, na tisoče ljudi, ki delajo “selfije” na vsakem koraku mesta, vse to je Verona.

Pa vendar je Verona lahko tudi romantična. Še posebej zvečer in še posebeje v tistih delih mesta, ki niso tako turistično oblegani. Predvsem pa je Verona, kot sem že zgoraj omenil, raj za ljubitelje opere. In če imate možnost, potem rezervirajte vnaprej karto in uživajte v ogledu predstave pod zvezdnatim nebom, sedeč na skalah in ostankih iz preteklosti. Jaz sem bil presenečen in navdušen, kljub temu, da nisem ljubitelj tega.

Če vas zanima zgodovina, potem si tukaj preberite, kaj vse je vredno ogleda.

Komentarji so zaprti.