Včeraj so bile predsedniške volitve. Dobili smo drugi krog, kjer se bosta pomerila Borut Pahor in Marjan Šarec. Rezultat je bil za marsikoga presenečenje, saj je večina javnih anket postregla s podatkom, da ne bo drugega kroga in da bo zmagovalec Borut Pahor. Tudi sam je to, osem dni pred volitvami, jasno povedal.

No, ko je bilo včeraj jasno, da bo drugi krog, pa je povedal malce drugačno zgodbo. Vedel je, da bo drugi krog in to je tudi včeraj zelo jasno izjavil.

Ja, to je politika, ki se prilagodi vsaki situaciji. Tudi tej. In sedaj bomo še tri tedne priča takšnim in drugačnim obkladanjem in napadom na oba kandidata. In ne, za nizko udeležbo na volitvah ni kriv dež, niti to, da so nekateri prepozno stopili v predsedniško bitko.

Narod ima vsega zadosti in če to ni zadosten znak, da so potrebne spremembe, potem ne vem, kaj bi morali volivci še narediti …

Mogoče je čas, da se spremeni ustava glede predsednika. Ali pa, da dobimo hologramskega predsednika. Mogoče zlato ribico, ki bo posledično imela bolj jasna stališča, kot jih ima predsednik trenutno. Veliko opcij je, vsak pa naj si poišče tisto, ki je njemu najbližja.

p.s.: tudi sam sem pred dnevi že čestital Borutu Pahorju za zmago v prvem krogu. Vendar nisem upošteval par stvari, ki so se zgodile v tistih dneh – na zadnjem soočenju je Borut precej razočaral s svojimi prozornimi in deja vu odgovori. Ampak tega smo bili navajeni. Dejstvo je, da ankete ne zadanejo več.