Get in the ring, bi morala biti glasba v ozadju včerajšnje oddaje 24ur zvečer, kjer sta se soočila Borut Pahor in Marjan Šarec. Odkrit in odprt boj, kjer so padle maske in kjer sem bil negativno presenečen nad pokroviteljstvom Boruta Pahorja in njegovim zaničevanjem Marjana Šarca.

Disclaimer: nisem povezan z nobenim kandidatom. Ne delam za nobenega kandidata. Ne plačuje me noben kandidat, ali pa podjetje, ki stoji za kandidatom. Sem pa precej bolj naklonjen Marjanu Šarcu, ker nima 25 letne kilometrine v politiki in ker ni bil zraven pri vseh “rabotah” in “sranju”, ki se je zgodilo v tej državi v tem času.

Aja – za pisanje Bojana Požarja gre, kjer mi očita: neuradno pa tudi Roni Kordiš, nekdanji vidni član spropadle stranke Zares in bivši uslužbenec razvpite Ultre, ki skrbi za promocijo Šarca na twitterju in blogih. Spomnimo, Kordiš se je skupaj z Marjanom Šarcem prejšnji petek razkazoval tudi na zadnjem soočenju sedmih predsedniških kandidatk in kandidatov na Pop TV.


Včerajšnje soočenje je bilo bizarka. Prvič sem videl Boruta Pahorja, ki je skoraj izgubil živce in ki se je za politika s 25 letno kilometrino obnašal precej nenavadno in se je branil s tako prozornimi odgovori, da me je povsem presenetil. Negativno. Oponentu očitati, da nima izkušenj, da bo ogrožena Slovenija, če bo izvoljen, pri vsem tem pa je postal tako pokroviteljski (s prijemanjem roke Šarca), da me je malce stisnilo. Da omenjanja Kučana v vsakem drugem stavku in intelektualcev, po čemer je posegel Pahor, niti ne omenjam. Sramotno, v bistvu …

Borut Pahor se očitno zaveda, da bitka ni dobljena, kljub temu, da je verjel, da ne bo drugega kroga. Še več, tole njegovo obnašanje bi verjetno moral analizirati kakšen strokovnjak in iz njega narediti zaključke. Če sem bil do sedaj vedno znova presenečen nad umirjenostjo Pahorja, pa je bil včerajšnji večer ravno nasprotje vsega skupaj. In takšnega predsednika si ne želim. Sploh.

Tudi Marjan Šarec je imel par momentov, ko ni blestel, pa vendar njega precej lažje razumem – saj mu je Pahor parkrat očital, da nima izkušenj s politiko, da je samo župan Kamnika … Seveda Pahor ni mogel niti mimo tega, kaj vse je naredil v petih letih. Ko je dobil odgovor, da naj konkretno kaj pove o tem … Prozorno. Ni bilo odgovora.

Še bolj smešna polarizacija je bila na tviterju, kjer smo očitno eni in drugi gledali različni soočenji. Pahorjevi podporniki so skakali od veselja (Pertinač, Kos) še posebej, medtem ko so Šarčevi podporniki ugotavljali, da besede včasih niso dovolj in da je dovolj podcenjevanja, ki ga prakticira Pahor.

Par odzivov: