Čas je za legalizacijo marihuane / Piratska stranka zbrala 18.000 podpisov za legalizacijo

Ideja o legalizaciji marihuane je stara. Itak! Pred leti jo je v parlamentu predlagal Luka Juri, saj bi posledično z legalizacijo marihuane pridobili precej sredstev s trošarinami na ta račun. Kasneje se je za to zavzemal tudi Marko Pavlišič z enim boljših govorov v parlamentu. Včeraj pa je Piratska stranka sporočila, da so zbrali 18.000 podpisov za legalizacijo konoplje.

Takšna poteza vlade bi bila precej všečna, predvsem pa bi se zgodilo tisto, o čemer govorim že vrsto let – posamezniki, ki sedaj na račun droge služijo mastne denarje, bi ostali brez pridobitne dejavnosti in naša policija bi se lahko ukvarjala z drugimi stvarmi.

Ne samo to, da bi lahko kupil marihuano v lekarni, tudi število turistov pri nas bi se povečalo, kar pomeni nov prihodek denarja, od katerega bi imela korist tudi država. Polni hoteli, polne restavracije ljudi, ki postanejo “zeleno” lačni.

In ne, ljudje ki kadijo marihuano ne ubijajo v podhodih, niti ne ropajo bank in pošt, ko skadijo en špinel! Ravno nasprotno, takšni ljudje so precej bolj umirjeni kot pa horde nogometnih navijačev, ki spijejo liter, ali dva, pa še malce žganice povrhu, da so bolj pogumni. Za njimi ostajajo opustošenja!

 • Zanima me statistično, koliko avtomobilskih nesreč se zgodi pod vplivom marihuane in koliko pod vplivom alkohola?
 • Koliko ljudi je že umrlo od predoziranja marihuane in koliko od predoziranja alkohola?

Mogoče pa je že čas, da skadimo v Sloveniji en “džoint” miru in naredimo skupaj kaj boljšega za našo lepo deželo, ki pa gre vsak dan bolj v kurac. Legalizacija marihuane bi bila definitivno zanimiva pot rešitve, predvsem pa bi prinesla precej reda na našo sceno, da o sami industriji, ki bi prinesla precej novih delovnih mest, niti ne razmišljam. win-win situacija!

Da dobite občutek, kaj dela farmacija iz naših teles More people die from painkiller overdoses than from heroin and cocaine overdoses combined:

 • Prescription painkiller overdoses killed nearly 15,000 people in the US in 2008. This is more than 3 times the 4,000 people killed by these drugs in 1999.
 • In 2010, about 12 million Americans (age 12 or older) reported nonmedical use of prescription painkillers in the past year.
 • Nearly half a million emergency department visits in 2009 were due to people misusing or abusing prescription painkillers.
 • Nonmedical use of prescription painkillers costs health insurers up to $72.5 billion annually in direct health care costs.

Je.bi.ga. Verjetno bomo še vsaj 100 let čakali, da se naši oblastniki odločijo za kaj takšnega! Strah je pač prevelik, predvsem pa se drog bojijo kot hudič križa!

 1. 1) Zzatipkal si se… “opustosenja”, ne “upostosenja”

  2) Marihuana, podobno kot alkohol, podaljsa reakcijski cas.

  Drugace pa se naceloma strinjam.

 2. Odličen članek! Upajmo, da sreča pamet vodilne hitreje kot pričakujemo in naj farmacevtski giganti držijo svoj denar globoko v žepih.

  Nekaj časa nazaj sem spisal nekaj besed o zgodovini konoplje, kako večino časa sploh ni bila ilegalna. Pričel sem od začetka pred 14000 leti in končal nekje po mileniumu. Če koga zanima dodatno branje: https://konopljazdravi.si/cbd-olje/zgodovina-konoplje/

Komentarji so zaprti.