Jože Jerovšek / upokojenec s 1725 evri pokojnine / Franci Kek izvedel “skrito kamero na tviterju”

Tviter je vedno zanimiv. Včeraj se je Jože Jerovšek pridušal, da ima 1725 evrov pokojnine, kljub temu, da je bil skoraj vedno med petimi najbolje plačanimi poslanci (vedno predsednik odbora). Njegov tvit je bil posledica zgražanja nad informacijo (satiro), ki jo je objavil Franci Kek, da mesečno dobiva 1.700 € izredne pokojnine za posebne zasluge na področju kulture.

Res je. Jože Jerovšek mu je verjel in še dodal, da za tak privilegij razume, da moraš vedno braniti režim! Da ne bi bilo pomote je k svoje tvitu dodal še označbo #prvorazredni.

In potem se začelo zgražanje desnega pola tviterja nad pokojnino Francija Keka – vendar, da bi bilo bolj očitno, da se nekdo dela norca iz nekoga je Franci tvitnil še popravek – Ups, če lahko dopolnim – točen znesek je 1.789,00 €.

Jože Jerovšek je pač moral v to nič hudega namerno šalo (prva skrita kamera na tviterju?) privleči svoje razočaranje, ker on dobi zgolj 1725 evrov pokojnine??!

Me zanima, kako gledajo na njegovo penzijo tisti ljudje, ki so prav tako dopolnili vse pogoje za pokojnino, kot jih je Jože Jerovšek, vendar zadnjih 20 let niso sedeli v parlamentu in imajo sedaj manj kot 700 evrov pokojnine? Verjetno so zelo navdušeni nad tem podatkom.

  1. Glede na to da nasede na tako poceni provokacijo, se sprašujem na kaj vse je še nasedel kot poslanec. Dokaz, da si ni zaslužil niti četrtino tega kar dobi

Komentarji so zaprti.