Dežurni zobozdravnik med vikendom hud zobobol prihranite do ponedeljka med vikendi se varčuje Dežurni zobozdravnik med vikendom hud zobobol prihranite do ponedeljka med vikendi se varčuje

Dežurni zobozdravnik med vikendom / hud zobobol prihranite do ponedeljka, med vikendi se varčuje

Vsake toliko časa imam izkušnje z našim zdravstvenim sistemom – in te izkušnje niso vedno najboljše. Tudi današnja je bila precej boleča. Zjutraj, ko sem se odpravil na Višarje sem začutil bolečino v zobu. Tableta je omilila težavo, ki pa je tekom dneva postajala vse močnejša. Bolečina je bila tako močna, da sem se odločil, da obiščem dežurnega zobozdravnika.

Seveda sem najprej preveril na internetu katere ordinacije in kje delujejo. In bil šokiran. Med vikendom je boljše, da nimate zobobola, saj nimamo ordinacij, ki bi delovale. No, obstaja dežurna ordinacija na Metelkovi. In ko sem prišel tja ob 15:30, sem izvedel, da sprejemajo paciente do 15. ure in da delajo do 16. ure.

Naivno sem potrkal na vrata in upal, da bo moj izraz na obrazu pokazal, da gre za resno bolečino. No, seveda se to ni zgodilo. Edini nasvet, ki sem ga dobil je bil, da naj pridem ob 21. uri, ko zopet začne njihova dežurna zobozdravstvena ambulanta. Do takrat pa naj grem v lekarno in se “nafilam” s tableti. To, da moram prevoziti 50 km do doma in nazaj seveda nikogar ne zanima, niti to, da pod vplivom tablet vožnja ni ravno najbolj primerna. Zahvalil sem se za prijaznost in ob tem premišljeval, da imajo zelo dober način poslovanja – no, krivda je seveda na moji strani, ker nisem preveril do kdaj sprejemajo paciente, predvsem pa, da sem naivno mislil, da obstaja ordinacija, ki je odprta 24 ur na dan za urgentne primere.

In če jaz napišem, da je urgenten primer, potem to drži, saj me je sicer zelo zelo zelo težko spraviti k zobozdravniku. Vendar, ko dobiš vročino in ko ne moreš odpreti ust, se te stvari malce spremenijo.

Namesto, da bi me zdravnik “oddelal”, sem se odpeljal domov in čakam, da bo ura dovolj, da se odpeljem nazaj in upam, da bom tokrat prišel na vrsto in da se bom lahko tudi odpeljal domov.

Nasvet – hud zobobol prihranite do ponedeljka, med vikendi se varčuje in v Sloveniji ni 24 urne zobozdravstvene ordinacije. Boste pač počakali toliko časa, da bodo zopet odprli vrata in upali, da vam bodo takrat rešili situacijo. Jaz pa upam, da me ne ustavijo policisti in dajo na odvzem krvi, kajti imam v krvi par lekadolov in nalgesinov – ker tega že dolgo nisem konzumiral niti več ne vem kakšna je vožnja na “tabletah”.

Priznam, strah me je zobozdravnik! In tale večer bi raje preskočil.

Spisek dežurnih zobozdravniških ambulant:

  • ZD Ljubljana Center, Metelkova ulica 9, Ljubljana (sobota, nedelja in prazniki od 8.00 do 16.00) in od 21.00 do 4.00 (del stroškov je samoplačniških)
  • ZD Maribor, Ulica Kneza Koclja 10 (sobota od 8.00 do 13.00), ob nedeljah in praznikih od 8.00 do 13.00, nočna dežurna zobozdravstvena služba deluje vsak dan od 20.00 do 24.00 (samoplačniško)
  • prav tako so dežurne zobozdravstvene ambulante ob sobotah, nedeljah in praznikih od 8.00 do 12.00 ali 13.00 ure v ZD Nova Gorica, ZD Slovenj Gradec, ZD Murska Sobota, ZD Celje, ZD Novo mesto, Zobna poliklinika Kranj ..
Dežurni zobozdravnik med vikendom hud zobobol prihranite do ponedeljka med vikendi se varčuje
Dežurni zobozdravnik med vikendom hud zobobol prihranite do ponedeljka med vikendi se varčuje
  1. Lekadol pa Nalgesin niti v kombinaciji ne data pozitivnega rezultata na testu za droge

    1. hvala za info. no, v bistvu sem bolj namigoval na to, da ne upam iti “zadet” za volan. pa ce se prav spomnim nasi policisti merijo velikost zenic ali nekaj taksnega?

  2. Ker je ta blog precej bran, bi želel dodati, da je pred obiskom dežurnega zobozdravnika res treba preveriti delovni čas, saj se ta kar pogosto spreminja. Tako dežurni zobozdravnik na Metelkovi sedaj dela le še do 13:00, s tem da paciente sprejemajo le do 12:30.

Komentarji so zaprti.