Trappica takeaway Trappa pizza nasproti Semaforja na Rimski cesti 6 v Ljubljani3 Trappica takeaway Trappa pizza nasproti Semaforja na Rimski cesti 6 v Ljubljani3

Trappica / takeaway Trappa pizza nasproti Semaforja na Rimski cesti 6 v Ljubljani

Trappa ima na Viču odlične pizze. Sedaj pa imajo svojo pizzerijo, ki so jo poimenovali Trappica tudi na Rimski cesti 6 v Ljubljani. Isto testo, malce drugačna peč, manjše pizze in nižje cene – tako nekako bi lahko opisal takeaway pizze iz Trappice.

Rad imam pizze, kar je že precej očitno. Še posebej sem navdušen nad pizzami z droži – preprosto se prebavijo, predvsem pa niso tako nasitne in ne dajo občutka, da “bom kr umru”, ko pojem pizzo. V Ljubljani sem že dlje časa pogrešal “takeaway” pizzo – ne da se mi vedno sedeti v pizzeriji in čakati na pizzo, ampak bi včasih zgolj rad pizzo, ki je pripravljena v zelo kratkem času in ki jo lahko jem tudi po poti. Pizzerija Dvor ponuja to, pa še par tistih, ki imajo v ponudbi tudi burek in kebab.

Sedaj je nasproti Semaforja tudi to – Trappica, ki mlajša sestra Trappe ima ravno to – manjše pizze, ki jih lahko pojeste stoje pri njih, ali pa jih odnesete s seboj. Prav tako pa so tudi nižje cene – da ne bo pomote – pizze so pripravljene iz istega testa, kot so pizze v Trappi, edina razlika je, da so manjše in da bo mogoče zato občutek, da so malce bolj “crusty”, ker je drugačna površina pizze.

Seveda sem se včeraj ustavil pri njih in preizkusil pizzo brez sira, s čebulo, polsušenimi paradižniki, rukolo in paradižnikovo omako. Za 3,80 evra je bila pizza top! Predvsem pa sem od picopeka izvedel kup koristnih podatkov o pripravi njihove pizze – in tudi o tem, da sami pripravljajo veganski sir, ki je precej drugačen od vseh veganskih sirov, ki so na trgu.