FaceApp aplikacija vas postara s pomocjo AI previdno pri njeni uporabi FaceApp aplikacija vas postara s pomocjo AI previdno pri njeni uporabi

FaceApp aplikacija vas postara s pomočjo AI / previdno pri njeni uporabi

FaceApp aplikacija, ki vas postara je trenutno največji hit na družbenih omrežjih. Uporabniki množično objavljajo svoje “postarane” fotografije in navdušeno uporabljajo aplikacijo, ki vaše fotografije “postara” s pomočjo AI. Za aplikacijo stoji podjetje Wireless Lab, ki prihaja iz Rusije.

Se spomnite #10yearchallange, ki se je kot ogenj razširil po Facebooku v začetku leta in ko so se začela pojavljati ugibanja o tem, kaj je za tem “projektom”.

FaceApp aplikacija gre v malce drugo smer. Pri njej gre za prenos slike v oblak, kjer se vaša fotografija obdela in pošlje nazaj na vaš telefon. Kljub temu, da aplikaciji niste dovolili dostopa do vseh vaših fotografij, si aplikacija vzame sama pravico do tega. Prav tako nikjer ne vidite katere fotografije so bile dejansko prenešene v oblak in kaj se dogaja z njimi. In verjetno imate med fotografijami tudi takšne, ki niso namenjene drugim ljudem, kajne?

V Terms of service ima FaceApp aplikacija med vsem ostalim imajo zapisano: “a perpetual, irrevocable, nonexclusive, royalty-free, worldwide license … to use, reproduce, modify, adapt, publish, translate, create derivative works from, distribute, and display your User Content and any name, username or likeness provided in connection with your User Content,” which it may use for “commercial purposes.

Torej lahko z vašim imenom, slikami in podatki storijo kar si želijo. Vem, da gre za zabavno aplikacijo in vem, da ni vedno zadaj teorije zarote, pa vendar je včasih potrebno biti previden pri novostih, ki se kot ogenj širijo po družbenih omrežjih. In če že uporabljate aplikacijo, potem jo uporabljajte s previdnostjo.