Foto 2 Samsung QLED TV Foto 2 Samsung QLED TV

Samsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel 6. mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu.

Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke. Ključni faktorji za rast so bili:

  • nenehen razvoj inovativnih naprav, vključno z BESPOKE hladilnikom in Galaxy Fold prepogljivim telefonom, ki se skladajo s trendi, življenjskimi slogi in potrebami uporabnikov;
  • močan potencial rasti, ki temelji na naprednih tehnologijah, vključno s 5G, AI, IoT in tehnologijah avtomobilskega sektorja;
  • svetovno vodilno mesto na področju polprevodniških pomnilnikov.

Samsung je letos predstavil številne vrhunske pametne telefone, med njimi tudi izjemen Galaxy Fold prepogljivi telefon. Ravno tako je Samsung že trinajst let zapored vodilna družba na področju avdio-vizualnih naprav. Uporabnikom nudi popolnoma nove izkušnje gledanja s pomočjo QLED 8K in mikro LED zaslonov, hkrati pa z inovativnim oblikovanjem odraža življenjski slog uporabnikov. Na področju gospodinjskih aparatov ima Samsung vodilno mesto na področju premium hladilnikov in pralnih strojev. Letos je predstavil tudi vrhunske in elegantne BESPOKE hladilnike, ki se odlično vključujejo v interier različnih prostorov.

Samsung je letos svojo prisotnost še dodatno okrepil na področju polprevodniških pomnilnikom – namreč začel je z množično proizvodnjo prvih 12-gigabitnih LPDDR5 DRAM rešitev za premium pametne telefone in predstavil šesto generacijo V-NAND čipov. Poleg tega Samsung nenehno vlaga v raziskave in razvoj ter širi proizvodne zmogljivosti na področju sistemskih polprevodnikov.

“Navdušeni smo, da so naša nenehna prizadevanja in inovacije, ki razveseljujejo uporabnike in jim omogočajo lagodnejše življenje, dobro sprejeta,” je povedal YH Lee, glavni direktor marketinga pri Samsung Electronics. “Za nadaljnjo krepitev naše blagovne znamke bomo še naprej spremljali potrebe in želje uporabnikov ter na osnovi tega razvijali nove inovacije.”

Foto 2 Samsung QLED TV
Foto 2 Samsung QLED TV