Je za porast napadov medvedov in volkov kriv velik komercialni odstrel in ograja na Kolpi Je za porast napadov medvedov in volkov kriv velik komercialni odstrel in ograja na Kolpi

Kje so volkovi in medvedi, ki so povzročali strah in trepet v Sloveniji pred par meseci?

Pred dvema mesecema so bili volkovi in medvedi največji problem v Sloveniji. Mediji so vsak dan pisali o napadih medvedov in volkov na drobnico, ljudje so tarnali, da se tako ne da več živeti. Po dveh mesecih pa ni več niti ene same novice o medvedih in volkovih. Vse skupaj me spominja na tisoče in tisoče migrantov, ki so bili pred našimi mejami pred zadnjimi volitvami, potem pa so se spremenili v nič.

Verjetno nisem edini, ki se zadnje čase sprašuje kje so vsi volkovi in medvedi, ki so pred par meseci povzročali strah in trepet ljudi in predvsem kmetov po Sloveniji. Če so bile takrat zgodbe o pokolu drobnice na dnevnem redu, pa je sedaj situacija povsem drugačna – niti enega napada očitno ni več. Še več – medvedi se tudi več ne približujejo naseljem.

Ali so šli medvedi na zimsko spanje? So volkovi pobegnili preko meje? Ali pa so lovci odstrelili toliko teh živali, da je sedaj v Sloveniji mir? Sam se sicer nagibam k povsem drugi možnosti – da je takrat šlo za zelo dobro izsiljevanje in so mediji pripomogli tudi k temu vzbujanju strahu in povzročanju panike.

Mogoče pa so se volkovi in medvedi dejansko razblinili in jih več ni? In kot sem že zgoraj omenil, to me precej spominja na tisoče in tisoče migrantov pred našimi mejami, pred zadnjimi volitvami, ki so se potem razblinili neznano kam.

Je za porast napadov medvedov in volkov kriv velik komercialni odstrel in ograja na Kolpi
Je za porast napadov medvedov in volkov kriv velik komercialni odstrel in ograja na Kolpi