Sredi avgusta se je stranka NSi odločila, da postane sredinska stranka. Vse lepo in prav, čeprav ne gre skupaj z njihovimi nazori, ki so jih do sedaj zagovarjali. In ta vikend so se de facto odločili, da bodo gravitirali proti sredini. Če je lahko NSi sredinska stranka, si lahko vsak sam izbere svoj spol v Sloveniji, kajne?

Ja, gre za rahlo provokacijo, kajti ravno NSi je bila tista stranka, ki nasprotuje temu, da bi si vsak lahko sam izbral svoj spol po teoriji spola – da se človekov spol ne določa po njegovih genitalijah, ampak se lahko posameznik sam odloči kakšnega spola bo.

Če se politična stranka, ki gravitira zelo desno lahko odloči, da bo sredinska, se lahko tudi moški odloči, da bo ženska, kajne? No, pri NSiju je jasno zakaj so se odločili za sredino – tam je še dovolj prostora za nabiranje političnih točk. Na desnici so v senci SDSa, na levo stran pa ne morejo gravitirati in tako jim preostane zgolj to, da se poskusijo pozicionirati na sredino.

Vendar za to ne bo dovolj, da se samo odločijo za to, ampak bodo morali storiti še kakšen drug korak – predvsem pa precej spremeniti miselnost znotraj stranke, ki jo kažejo navzven, da jim bodo volivci na naslednjih volitvah naklonili svoje glasove. Predvsem se bodo morali odločiti, če bodo še naprej stranka vztrajali pri svetosti življenja in nasprotovali splavu in evtanaziji. S to popotnico bo vseeno precej težko postati sredinska stranka.

No, tudi teoriji spola bodo morali sprejeti, če se že pomikajo proti sredini. Ampak vseeno mislim, da gre za preobleko, pod katero se pa vseeno skriva močna naklonjenost desnemu polu …

Ce je lahko NSi sredinska stranka si lahko vsak sam izbere svoj spol kajne
Ce je lahko NSi sredinska stranka si lahko vsak sam izbere svoj spol kajne