Predsedniške volitve se bližajo. Kandidati so prijazni, odprti, dostopni. Včeraj smo jih videli s svojimi partnerkami in partnerji, ko so se trudili prikazati vtis popolnosti. Žalostno pri vsem tem je, da stranka SdS nima svojega predstavnika na predsedniških volivtvah, kajne?

Očitno stranka SdS nima kandidata, ki bi bil primeren za to funkcijo in so se raje odločili, da ne bodo poslali “kar nekoga” v ogenj. Še Anže Logar se je distanciral od stranke, da mu ne bi ta “predznak” škodoval pri nabiranju glasov.

Ampak nekdo, ki je bil predsednik podmladka SdS, ki je član stranke, ki sedi v parlamentu kot član te stranke – je precej težko neodvisni kandidat, kajne? Ampak v Sloveniji nekateri verjamejo tudi v brezmadežno spočetje in ostale pravljice. In posledično je lahko tudi Anže Logar neodvisni kandidat za predsednika.

Zanimivo mi je spremljati soočenja kandidatk in kandidatov za predsednika RS, ko so vsi omikani in prijazni, predvsem pa ko obljubljajo vse mogoče stvari – ki sploh ne sodijo v samo domeno predsednika RS. Ampak ker je to predvolilni čas, je seveda vse dovoljeno. Tudi to, da je nekdo “neodvisni” kandidat, čeprav temu pač ni tako.

anze logar