Združenje bank Slovenije je objavilo podatke o številu kreditov za november in december 2019. Glede na ukrepe Banke Slovenije oktobra, ko je uvedla omejitve pri kreditiranju prebivalsta so temu primerne tudi številke odobrenih kreditov.

V mesecu oktobru je bilo odobrenih 1o.015 potrošniških kreditov. V mesecu decembru pa samo še 3.624. 60 odstotkov manj kreditov ni tako zanemarljiva številka, kajne? Odobrenih stanovanjskih kreditov je bilo v oktobru 1.424, medtem, ko je številka v decembru padla na 812. (vir)

Glede na to, da je trend padanja odobrenih kreditov bil prisoten že tudi v novembru, ne gre za to, da bi ljudje potrebovali manj kreditov – zgolj manj kreditov so dobili v bankah v Sloveniji. Očitno je Banka Slovenije vzpostavila pogoje, ko se ljudje odločajo za kredite drugje – v tujini, kot v nekih drugih časih, ko so ljudje vsak mesec hodili v Avstrijo in polagali denar na račune bank pri njih …

Bravo Banka Slovenije. Odlična poteza. S tem, da država plačuje Banki Slovenije ležarino v vrednosti 10 mio evrov, ker pri njih hrani država denar … (vir)

Euronet bankomati tudi v Ljubljani pozor ko dvigate denar na teh bankomatih