imad magician imad magician

Imad Magician in “čarovniški spektakel” v Stožicah / ko spektakel postane nateg in razočaranje

V soboto je v imel Stožicah nastop Imad Magician, ki pa je bil za večino obiskovalcev razočaranje in sramota. Njegov nastop in predstavitev je bila visokoleteča in verjetno je to prepričalo marsikoga, da je odštel 50 evrov za vstopnico. Po komentarjih na twiterju in facebooku sodeč pa so bili obiskovalci zgolj nategnjeni …

Človek, ki kot prvi hipno čarovnik na svetu prihaja v Slovenijo, da pripravi izjemen večer, ko bo nemogoče postalo mogoče. Sin španske matere in maroškega očeta je že v mladosti začutil nenavadne sposobnosti, zato je odšel v Nemčijo, kjer je talent izpopolnil do potankosti. Množice v razprodanih dvoranah širom po svetu so navdušene, ko vidijo Imadove čarovnije in energijo, njega pa navdušujejo odzivi ljudi, ko vidijo njegove sposobnosti. Obljublja, da bo slovenski publiki predstavil popolnoma nove, še nikoli videne čarovnije in trike.

Tako so oglaševali nastop v medijih in v TV oglasih, ki so bili btw tako porazno sinhronizirani, da me je vedno znova stisnilo pri srcu. Sam nisem ciljna publika takšnih spektaklov in ne morem iz prve roke soditi o dogajanju. Vendar ko o debaklu in razočaranju pišejo ljudje, ki jim zaupaš, potem je jasno, da je šlo za lep in sofisticiran nateg …

Predstava je bila obupna. Organizacija obup. Prišli smo ob 17.25, v dvorano smo se prebili ob 18.25. Oglaševano kot družinska zabava, prevajanja iz hrvaščine in angleščine ni bilo. Vsebinsko tudi noben presežek. Generalke očitno ni bilo, vse skupaj je delovalo nepovezano, brezvezni daljši glasbeno svetlobni vložki, otroci zdolgočaseni. Verjetno smo odšli pred koncem, takoj po prvem LEDMotion nastopu. Ljudje so zadevo izžvižgali. Obup.

Pridržujem se zgornjemu komentarju glede ocene za predstavo..obup..katastrofa. Prav tako smo prispeli v dvorano zelo pozno zaradi gneče. Po mmogih pritoževanjih obiskovalcev pred vhodom je varnostnik rekel da so dvorano odprli šele ob 17.50 zaradi pol urne zamude..tako naj bi jim bilo naročeno. Pa dobro, vsaj v upanju na dober spektakel se malo potrpi. No…potem pa show. Hrvaški čarovnik in naši akrobati so bili zadovoljivi. Čeprav so akrobate postavili pred publiko in ne na oder in še to z neko čudno osvetlitev ki je svetila direktno gledalcem na tribune in je bilo prav moteče. No, pri zadnjih parih skokih so le tisti reflektor ugasnili tako da so še otroci lahko kaj videli.
Kar se pa tiče IMAD-a…
On je malo čaral, veliko pa razočaral. Vse skupaj ni bilo vredno počenega groša. Tako kot je uporabnica zgoraj napisala, da vetjetno ni bilo niti generalke, da ni bilo nobene usklajenosti s tonskimi mojstri in svetlobnimi efekti, da je polovica trikov, ki jih je izvedel izpadlo totalno amatersko in brez zaključka. V glavnem, popolno razočaranje od veliko pričakovanega šova. Že to, da IMAD opraviči katastrofo od šova z družinsko tragedijo nam veliko pove kako zadovoljen je bil on. Kajti gledalci niso bili, saj jih je 40% odšlo predčasno domov. Menim pa, če bi šov bil odpovedan zaradi družinske tragedije, bi verjetno slovenski državljani to popolnoma razumeli, saj menim, da smo razumen narod.
Pa da zaključimo tole, ker bi lahko pisal svoje razočaranje cel dan.
Upam, da še kdo napise svoj vtis glede šova in da se organizatorji malo zmigajo in razmislijo glede cene teh vstopnic. Saj te vstopnice niso bile tako poceni, glede na kvaliteto šova, ki so ga izvedli.

Še en malce daljši komentar šova na med.over.netu (vir):

Predstavo je vodil David Urankar, razočaranje po celi črti. Na začetku je stresal neke brezvezne šale,ko ga je glavni nastopajoči pozval, da naj prevaja iz angleškega jezika, tega ni storil ampak o tem kasneje. Ko so gledalci izvižgali predstavo je prišel na oder ter nekaj modroval, da je zvižganje tako kot hupanje na cesti, nekulturno ampak nujno potrebno, to je bila kaplja čez rob. Organizatorji so nas poleg natega za predstavo, imeli tudi za NORCE

Kot sem omenil zgoraj, ni bilo prevajanja pri predstavi, ki se je odvijala v hrvaškem in angleškem jeziku, enostavno ni bilo prevajanj v slovenščino in to je nepomljivo. Zadeva je zrela za inšpekcijo, in prosim vsem, ki se čutite razočarani in oškodovani, da zahtevajte denar za vstopnice nazaj(predvsem za otroke) ter naredite prijavo na ustrezno inšpekcijo- čim bolj množično!!!

imad magician
imad magician
  1. Se strinjam in pozivam, vse da pritisnemo na organizatorja da vrne denar.

  2. Hvala za članek. Izvrstno!

    Vsekakor je potrebno pritisniti na organizatorje!

    Lp

Komentarji so zaprti.