Ko gledam oglase na portalu nepremicnine.net imam občutek, da živim v nekem vzporednem vesolju. Cene nepremičnin so tako visoke, da se sprašujem kdo si lahko sploh še privošči nepremičnino v Ljubljani. Za občutek – danes zjutraj sem naletel na oglas, da se prodaja nepremičnina v Ljubljani – soba 11,7 m2 za 42.000 evrov.

Da, prav ste prebrali. No, v bistvu gre za 14,2 m2, ker stanovanju pripada še shramba in kolesarnica. Sicer je soba v 5. nadstropju stavbe brez dvigala. Na hodniku se nahajata skupna kopalnica in ločen WC, v kleti pa shramba in kolesarnica. V sobi se nahajajo lastna tuš kabina, pomivalno korito in potrebno pohištvo.

PVC okno s senčilom je bilo zamenjano pred nakaj leti, soba vzdrževana. Sobi poleg kopalnice pripadajo tudi skupni deli v tej etaži bloka, ki jih lahko koristno uporabljate. Skupni deli predstavljajo pralnico in odprto teraso, kjer boste lahko v miru uživali na zraku, ko bo to vreme dopuščalo. Soba ima lasten števec porabe električne energije in kalorimeter na sobnem radiatorju.

Cena je 42.000 evrov. Torej je cena kvadratnega metra sobe brez lastnega WCja skoraj 3000 evrov. Ja, to je ta realnost Slovenije. In še to sobo si lahko privoščijo le redki.  Za 39.000 evrov lahko dobite v Trbovljah stanovanje v velikosti 65 m2.

In potem sledi še eno vprašanje – kako naj si mladi kupijo stanovanje? Če nimajo premožnih staršev je to verjetno precej težko, predvsem pa je potrebno vzeti kredit za naslednjih 20 ali več let.

Prodaja nepremicnine v Ljubljani soba 117 m2 za 42.000 evrov
Prodaja nepremicnine v Ljubljani soba 117 m2 za 42.000 evrov